Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Velká voda ohrozila i ježky. Pražská záchranná stanice přijímá desítky prochladlých mláďat denně, potřebuje pro ně žrádlo a krabice

Záchranná stanice hlavního města Prahy pro volně žijící živočichy se sotva stačí starat o záplavu jiřiček a vlaštovek, které deštích potřebují pomoc, a teď musí ve velkém přijímat i ježčí mláďata. Ta by se jinak ukrývala v hnízdech, těch je ale voda vyplavila. Záchranáři potřebují pomoc s krmením, prosí i o krabice, ve kterých ježky ubytují.

Od pátku přes víked přijala Záchranná stanice hlavního města Prahy dohromady sedm ježků. Jenže v pondělí a úterý se pro zvířata zhoršila, dorazilo 21 a 29 ježků. 

„Ježci nyní mají mláďata, která by se teď za normálních okolností ukrývala v hnízdech. Vytrvalé deště je ale vyplavily,“ popsali zástupci stanice na Facebooku. Ježci jsou stejně jako jiřičky v kritickém stavu, potřebují zahřát, infuzi a stabilizaci. Až pak mohou přijímat potravu.

Sto jiřiček za jediný den. Pražská záchranná stanice má po deštích plné ruce práce s ptačími pacienty, prosí o pomoc

Silný vytrvalý déšť nepůsobí problémy jen lidem, ale také zvířatům. Problém mají hmyzožraví ptáci a hlavně ti, co loví potravu ve vzduchu, vlaštovky a jiřičky. Ty teď ve velkém dovážejí do Záchranné stanice hlavního města Prahy pro volně žijící...

„Na rozdíl od jiřiček bude ale péče o ježčátka delší. Jiřičky budeme moci brzy vypustit, protože už si poradí bez nás, ale ježčátka přívaly vody odtrhly od jejich matek ve věku, kdy by si bez nich v přírodě ještě neporadila. Většina nově přijatých ježčat tak u nás bude minimálně měsíc,“ uvedla stanice. 

Pro malé pacienty teď potřebují kvalitní drůbeží konzervy pro kočky nebo psy ve formě paté, ale ne v rosolu. Také granule pro koťata, kočky nebo malá plemena psů. Prosí takén o papírové krabice o rozměrech 35 x 25 x 25 centimetrů, ve který ježci bydlí. 

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Záchranné stanice hlavního města Prahy pro volně žijící zvířata

Štítky Záchranná stanice hlavního města Prahy pro volně žijící zvířata, ježci, pomoc, déšť

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velká voda ohrozila i ježky. Pražská záchranná stanice přijímá desítky prochladlých mláďat denně, potřebuje pro ně žrádlo a krabice  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.