Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Úterý 17. září 2024  |  Svátek má Naděžda
Bez reklam

Rodině ukrajinského chirurga, který zemřel na Lazarské, poslali lidé přes půl milionu. Za jeho smrt může podle pojišťovny zřejmě skrytá vada domu

Je to měsíc, co na ulici Lazarská zemřel po zásahu kusu římsy ukrajinský lékař Vitalij Slavnov. Zůstala po něm žena a tři děti, kterým už lidé ve sbírce věnovali přes půl milionu korun. Pomoc rodině nabídla i pojišťovna Pojišťovna Všeobecné zdravotní pojišťovny, která budovu, že které kus fasády odpadl, patří. Podle společnosti je pravděpodobné, že na vině je skrytá vada, která vznikla při stavbě domu před 125 lety.

K nehodě došlo 8. srpna před polednem. Slavnov čekal na zastávce Lazarská a před děštěm se schoval pod přístřešek. Z nedalekého domu, který vlastní Pojišťovna Všeobecné zdravotní pojišťovny, se pak uvolnil kus římsy, prorazil střechu přístřešku a Slavnova na místě zabil. Hasiči pak z budovy odstranili dalších sto kilo uvolněného materiálu.

Pro Slavnovovu ženu Annu a děti Zlatu, Bohda a Nasťu pak založili sbírku, která má k dnešní 13 hodině na účtu 525 tisíc. Lidé zároveň kritizovali Pojišťovnu VZP, že rodinu nepodpořila.

Rodině ukrajinského chirurga, kterého na Lazarské zabil kus římsy, posílají lidé peníze ve sbírce. Použijí je i na soud kvůli jeho smrti

Skoro sedmdesát tisíc korun už darovali lidé rodině ukrajinského chirurga Vitalije Slavnova, který začátkem srpna tragicky zemřel na tramvajové zastávce Lazarská v centru Prahy. Zabil ho kus římsy, který se utrhl z domu. Rodina chce peníze použít na...

Podle vyjádření vedení společnosti ale Pojišťovna nabídla pomoc hned od počátku a s rodinou a jejich právníky je v kontaktu.

„Bez jejich výslovného souhlasu se k těmto jednáním však nemůžeme blíže vyjadřovat. PVZP je však plně připravena poskytnout odškodnění podle právního řádu ČR,“ uvedla Pojišťovna na svém webu. 

Společnost má pro tyto případy pojistku. „Předpokládáme, že v řádu dní společně zašleme konkrétní návrh právním zástupcům rodiny, který bude vycházet ze stejných parametrů, jako by se jednalo o občana našeho státu,“ píše se v prohlášení. 

Pojištovna nechala římsu zabezpečit a na místě probíhají další práce. „Z naše interního šetření zatím vyplývá, že se největší pravděpodobností jedná o skrytou vadu, která vznikla při výstavbě, zhruba před 125 lety,“ sdělila společnost.

Případ policisté vyšetřují jako usmrcení z nedbalosti, kriminalisté zadali vypracování znaleckého posudku z oboru stavebnictví. To podle nich potrvá několik měsíců a pak se rozhodne o dalším postupu.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Hasičů Praha

Štítky sbírka, nehoda, smrt, Lazarská, chirurg, rodina, římsa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rodině ukrajinského chirurga, který zemřel na Lazarské, poslali lidé přes půl milionu. Za jeho smrt může podle pojišťovny zřejmě skrytá vada domu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.