Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Rodině ukrajinského chirurga, kterého na Lazarské zabil kus římsy, posílají lidé peníze ve sbírce. Použijí je i na soud kvůli jeho smrti

Skoro sedmdesát tisíc korun už darovali lidé rodině ukrajinského chirurga Vitalije Slavnova, který začátkem srpna tragicky zemřel na tramvajové zastávce Lazarská v centru Prahy. Zabil ho kus římsy, který se utrhl z domu. Rodina chce peníze použít na pohřeb, nájemné i soud ohledně jeho smrti.

Jak na webu sbírky uvedla její zakladatelka Hanna Slavnova, šestačtyřicetiletý Vitalij mířil 8. srpna na obchodní schůzku a před deštěm se schoval do příštřešku na zastávce Lazarská. Právě tam ho zasáhl kus římsy, který odpadl z nedalekého domu a na místě ho zabil.

Policisté, hasiči a záchranáři zasahovali v centru Prahy na zastávce Lazarská, kde na muže spadl kus římsy. Pokusili se ho resuscitovat, neúspěšně. Doprava byla na místě zastavena a ulice uzavřena. Hasiči pak z římsy odstranili dalších sto kilo...

Na místě zasahovali záchranáři, hasiči i policisté, kteří informovali o tom, že se jedná o cizince. Jeho kamarád Alexander Slemzin pak na Facebooku prozradil, že mrtvým je právě Vitalij, chirurg z Oděsy, který tam i založil kliniku. Zůstala po něm manželka Anna a děti Zlata, Bohdan a Nasťa.

„Vitalij měl spoustu nápadů a chtěl své podnikání rozvíjet i v České republice. V jeho plánech bylo otevřít velké lékařské centrum pro léčbu dětí s autismem a také založit evropskou kliniku plastické chirurgie,“ píše se na webu sbírky.

Podle právníků nese odpovědnost za pád římsy majitel domu. Policisté vše prověřují jako usmrcení z nedbalosti

V případech, kdy odpadne část budovy v důsledku její vady nebo nedostatečného udržování nemovitosti, hradí vzniklou škodu vlastník budovy. V souvislosti s dnešním zřícením římsy na muže v centru Prahy to napsala advokátka Adéla Anderson z kanceláře...

Peníze podle zakladatelky půjdou nezbytné rodinné výdaje. „Úhrada pohřbu, nájemného bytu, potravin, poplatků za byt, stravného dětí ve škole, vzdělávání dětí, hypotéka, nečekané lékařské výdaje pro děti a matku. Náklady na advokáta a výdaje spojené se soudním řízením ohledně úmrtí manžela,“ uvedla Slavnova.

Případ policisté vyšetřují jako usmrcení z nedbalosti, kriminalisté zadali vypracování znaleckého posudku z oboru stavebnictví. To podle nich potrvá několik měsíců a pak se rozhodne o dalším postupu. Budova je majetkem Pojišťovny VZP, dceřiné společnosti Všeobecné zdravotní pojišťovny. Pdle Pojišťovny VZP byla budova nově zrekonstruovaná a udržovaná. 

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Donio

Štítky sbírka, nehoda, smrt, Lazarská, chirurg, rodina, římsa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rodině ukrajinského chirurga, kterého na Lazarské zabil kus římsy, posílají lidé peníze ve sbírce. Použijí je i na soud kvůli jeho smrti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.