Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Na muže v centru Prahy spadl kus římsy, na místě zemřel

, aktualizováno 8. srpna 2024, 14:05

Policisté, hasiči a záchranáři zasahovali v centru Prahy na zastávce Lazarská, kde na muže spadl kus římsy. Pokusili se ho resuscitovat, neúspěšně. Doprava byla na místě zastavena a ulice uzavřena. Hasiči pak z římsy odstranili dalších sto kilo uvolněného materiálu.

„Aktuálně zasahujeme v Lazarské ulici v Praze 1, kde ze střechy spadl pravděpodobně kus římsy. Na místě probíhala resuscitace jednoho muže, která bohužel nebyla úspěšná. Ulice je zcela uzavřena," informovali policisté na síti X. 

„ZOS na místo okamžitě vyslal rychlou zdravotnickou pomoc, lékaře i inspektora. Na místě jsme byli 4 minuty od přijetí výzvy. Muž okolo 50 let utrpěl velmi vážná poranění, záchranáři se několik dlouhých minut pokoušeli bojovat o jeho život, probíhala kardiopulmonální resuscitace. Bohužel zranění byla natolik vážná, že jim podlehl," sdělila na síti X mluvčí pražské záchranné služby Jana Poštová.

Jak uvedl mluvčí pražských hasičů Vojtěch Sosna, na římse hrozilo pádem další asi sto kilo uvolněného materiálu. Ten hasiči rozebrali.

Po druhé hodině policisté ulici zásah ukončili a ulice je znovu průjezdná. „Případ si převzali kriminalisté, kteří budou zjišťovat proč římsa spadla. Totožnost zemřelého muže zatím neznáme," uvedla policie.

Očitý svědek neštěstí ČTK řekl, že muž stál na zastávce sám. Naopak na protilehlé zastávce se před prudkým deštěm schovávalo několik lidí. Když viděli, že muže něco zasáhlo, rozběhli se k němu, zavolali záchrannou službu a poskytovali mu první pomoc včetně masáže srdce.

Ohodnoť článek

Foto Se svolením Hasiči Praha

Štítky policie, hasiči, záchranáři, smrt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na muže v centru Prahy spadl kus římsy, na místě zemřel  |  Praha 1  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.