Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Opálené tělo kozy bez hlavy, přepravka vepřových nožiček. V Sapě objevili kila pochybného masa

Tržnici Sapa navštěvují kromě kontrolorů z celní správy a Státní zemědělské a potravinářské inspekce i ti ze Státní veterinární správy. Naposledy tam v jedné z prodejen našli skoro 170 kilogramů masa bez dokladů původu a v neoriginálních obalech, třeba i kozu bez hlavy nebo vepřové nožičky, vše opálené. Provozovateli hrozí pokuta až padesát milionů.

Inspektoři Státní veterinární správy se do libuššského areálu vydali spolu s policisty. Jejich kontrola byla úspěšná, v jedné z prodejen totiž objevili nelegální výrobnu mletého masa. 

„V chladících a mrazících vitrínách a boxech prodejny se v době kontroly nacházelo bezmála 170 kg různých druhů masa, vnitřností a masných výrobků. Veškeré maso bylo baleno v neoriginálních obalech bez jakéhokoliv označení a dokladů o původu. Obaly byly porušeny a nebránily tak kontaminaci potravin. Část zmrazených produktů jevila smyslové změny,“ popsal na webu mluvčí Státní veterinární správy Petr Majer

Maso tam mleli a pak prodávali, registraci k této činnosti ale provozovatel nemá. K tomu byla v obchodě vyhovující teplota. V provozovně bylo například opálené kozí tělo bez hlavy, opálené vepřové nožičky nebo přemrzlé maso.

V provozovně docházelo k výrobě a prodeji mletého masa, ačkoliv provozovatel neměl k této činnosti registraci. Mleté maso navíc prodával v nevyhovující teplotě.

Inspektoři vše zabavili a znehodnotili barvou. Likvidaci v asanačním podniku musí zaplatil provozovatel. Hrozí mu také pokuta až padesát milionů, o přesné výši rozhodnou ve správním řízení.


 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Státní veterinární správy

Štítky Státní veterinární inspekce, Sapa, kontrola, policie, maso, pokuta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opálené tělo kozy bez hlavy, přepravka vepřových nožiček. V Sapě objevili kila pochybného masa  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.