Počasí dnes32 °C, zítra25 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Džbán Park letos nabízí větší odpočinkovou plochu na jižním břehu nádrže

Vodní nádrž Džbán je od června přístupná návštěvníkům, kteří chtějí využít odpočinkovou plochu na jižním břehu vodní nádrže. Oproti loňskému roku nabízí větší plochu pro rekreaci a i další vylepšení mají přinést návštěvníkům více komfortu. Relaxační plochu s koupáním otevřela vloni Praha 6 v pilotním provozu v reakci na dlouhodobé uzavření koupaliště Džbán. Koupaliště, které vlastní soukromý majitel, ani letos své brány neotevře.

K Džbán Parku se můžete dostat dvěma způsoby – hromadnou dopravou nebo autem. V prvním případě bude nejlepší vystoupit na zastávce Nad Džbánem, odkud se projdete pěší cestou až k odpočinkové ploše. Autem jeďte přes Vokovickou – pozor, nelze použít ulice Osamocenou a Ke Dvoru – a zanechte své vozy na parkovišti vodní nádrže Džbán, u vchodu do bývalého koupaliště v severovýchodním cípu nádrže.

Odpočinkovou plochu letos pro městskou část spravuje společnost Wake Park, která provozuje i sousední Wake Park Džbán s vodními ­vleky. U provozovatele je možné zapůjčit si lehátka a houpací sítě nebo hamaky pro odpočinek, paddleboardy a další zábavné i sportovní aktivity pro děti i dospělé. Tyto služby jsou k dispozici ve všední dny od 12 do 20 hodin, o víkendu se odpočinková plocha otevře už v 10 hodin. Toalety jsou vyhrazeny pouze pro rekreanty, tedy budou udržované a čisté.

Nově se lidé mohou po koupání osprchovat. Za celodenní pobyt ve Džbán Parku lidé zaplatí symbolických 20 korun. „Doufáme, že po jeho zavedení zde budou mít rekreanti větší klid, bezpečí a pořádek,“ konstatuje v tiskové zprávě ­pověřenec pro veřejný prostor a areál Džbán Štěpán Barták.
 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MČ Praha 6

Štítky rekreace, Džbán, koupaliště, vodní sporty, léto

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Džbán Park letos nabízí větší odpočinkovou plochu na jižním břehu nádrže  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.