Počasí dnes26 °C, zítra24 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Policie má v Praze nová garážová stání pro lodě poříčních policistů

Policisté na Veslařském ostrově v Praze otevřeli nové garáže pro lodě poříční policie. Do krytých stání nainstalovaných na plovoucí molo se vejde pět jejich plavidel. Projekt stál 23 milionů korun a policie do objektu za další milion zajistila zabezpečovací techniku. Na slavnostním předání modernizovaného objektu to řekl policejní prezident Martin Vondrášek.

Molo pro policejní lodě bylo vybudováno v roce 2015. Krytá stání byla přidána v druhé polovině loňského roku. Po modernizaci mohou policisté ponechat lodě i jiná plovoucí zařízení přivázané k molu i za povodní či mrazu. Garáže pro čtyři lodě nechala policie postavit i v Nymburku. V příštích letech plánuje objekty na dalších místech, například na Slapech.

V pražském poříčním oddělení působí podle Vondráška necelá dvacítka policistů. Zajišťují dohled nad bezpečností říční dopravy na 33 kilometrech řeky Vltavy od Klecan po hráz ve Vraném. Poříční policie také asistuje kriminalistům v případě, že je nutné potápění. Z Vltavy pomáhá vyzvedávat národní a kulturní památky, například ostatky Juditina mostu.

„Stání tvoří dvě kryté garáže pro služební plavidla zajišťující dozorovou činnost a zásahy policie na řece. Jedno ze stání disponuje zdvihacím zařízením umožňujícím vyzdvihnout loď o hmotnosti až 10 tun do výše metr nad hladinu pro pravidelnou kontrolu a údržbu. Molo se také může pohybovat s hladinou Vltavy, garáže tak neohrozí ani největší povodně, jaké Praha zažila v roce 2002," popsala v tiskové zprávě policejní mluvčí Hana Rubášová.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky policie, doprava, lodní, poříční, stání, Vltava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie má v Praze nová garážová stání pro lodě poříčních policistů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.