Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

VIDEO: Batole vylezlo na parapet, zatímco matka spala. Pro holčičku vyšplhali policisté

Do pořádně nebezpečné situace se dostala asi dvouletá holčička v Praze 2, která v bytě v prvním patře vylezla na parapet otevřeného okna. Její matka během toho spala. Dítěte si naštěstí všiml kolemjdoucí a zavolal policisty. Ti do okna vyšplhali po žebříku, probudili matku a dítě jí předali.

Dítěte jen v overalu a plíně na parapetu otevřeného okna domu v ulici Oldřichova si v pátek 22. března před devátou ráno všiml náhodný kolemjdoucí. Holčička balancovala v šestimetrové výšce a nakláněla se ven. Muž hned zavolal na operační středisko policie. 

„V tu dobu se nejblíž nacházela hlídka pátračů z ciziny, která okamžitě vyrazila na místo,“ uvedl na policejním webu mluvčí Richard Hrdina

Oznamovatel jim ukázal, ve kterém okně se batole pohybuje, postávalo mezi rámem okna a parapetem. Z auta proto vytáhli žebřík a jeden z policistů se za dítětem vydal a přidržel ho. 

„Ani přes volání do bytu se zevnitř nikdo neozýval a až otevření druhého křídla okna a roztažení závěsu probudilo spící maminku, která se dcery okamžitě ujala. Policistům moc děkovala a celou situaci vysvětlila tím, že velmi tvrdě usnula a nemohla se probudit,“ popsal Hrdina.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, záchrana, Praha, dítě, matka, okno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Batole vylezlo na parapet, zatímco matka spala. Pro holčičku vyšplhali policisté  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.