Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

VIDEO: Cizinec se topil ve Vltavě, ven ho vytáhli policisté. Během noci ho zachránili ještě jednou

Dvakrát museli přijet na pomoc policisté cizinci, který v hlavním městě hazardoval se životem. Nejdřív spadl do mostu do Vltavy, pak vešel do silnice a spadl do jízdního pruhu. V obou případech ho odvezli do nemocnice, kde si ho nakonec i nechali.

O muži topícím se ve Vltavě přijal hovor operátor tísňové linky ve čtvrtek po půlnoci. Spadl z Mánesotva mostu a křičel o pomoc. Na místo vyrazily dvě hlídky, oznamovatel je pak přivedl přímo k muži v nesnázích.

„Policisté s mužem navázali komunikaci a snažili se co nejrychleji dostat k němu. Tonoucí muž se nacházel za velkou lodí a jediná možnost, jak se k němu dostat, byla přes tuto uzamčenou a kovovým hrazením uzavřenou restaurační loď,“ uvedla na policejním webu Eva Kropáčová

Topící se ale přestal komunikovat a nořil se pod hladinu, jeden z policistů proto přelezl zábranu lávky a dostal se na loď. U její přídě hodili muži ve vodě pytlík, kterého se na několikátý pokus chytil.

„Jeden z policistů uvnitř lodi nalezl správce, který mu půjčil loďku uschovanou v zadní části za lodí. Spolu s dalším kolegou sedli na loďku a dopluli až k muži. Silně podchlazeného a dezorientovaného muže vytáhli na vratkou loďku a převezli k vstupu do zakotvené restaurační lodi,“ popsala Kropáčová. Společně pak cizince vynesli a předali záchranářům.

Netušili ale, že se s ním ten večer potkají ještě jednou. Cizince totiž z nemocnice po ošetření propustili a on se vydal opět riskovat život. Místo toho, aby šel domů, vstoupil do silnice a spadl do jízdního pruhu. 

„Policisté z pohotovostní motorizované jednotky, kteří před nemocnicí dezinfikovali vozidlo a celý incident viděli, okamžitě na místo vyrazili. Hlídka vozidlem zablokovala jízdní pruh a policisté muže odnesli mimo komunikaci,“ sdělila Kropáčová. 

Nešťastníka si znovu převzali záchranáři, převezli do ho nemocnice a tam už si ho nechali.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, Vltava, záchranáři, nemocnice, cizinec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiří Svoboda

Převezli do nemocnice? Snad na záchytku, kam nepochybně patřil...

Úterý, 19. března 2024, 13:29Odpovědět

VIDEO: Cizinec se topil ve Vltavě, ven ho vytáhli policisté. Během noci ho zachránili ještě jednou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.