Počasí dnes22 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

VIDEO: Muž se chtěl zabít skokem do Vltavy, život mu zachránili policisté

Skokem z Palackého mostu do ledové Vltavy chtěl ukončit svůj život muž, kterého z vody nakonec vytáhla policejní hlídka. Držel se pilíře, jeden z policistů mu hodil záchranný vak a přitáhnul ho k lodi. Promrzlý muž skončil v psychiatrické léčebně.

Muže, který ve čtvrtek 7. listopadu po druhé odpoledne skočil z mostu v centru Prahy, si všimli kolemjdoucí a zavolali na linku 158. Ve studené vodě se držel pilíře a ubývaly mu síly. „Na místo ihned vyjely všechny hlídky v dosahu a jako první byli na místě policisté z pohotovostní motorizované jednotky. Ihned po jejich příjezdu je svědci události navedli k místu, odkud mohli nešťastnému muži poskytnout potřebnou pomoc,“ popsal na webu policejní mluvčí Richard Hrdina.

Jeden z policistů přiběhl na zakotvenou loď a na první pokus se mu podařilo tonoucímu muži hodit záchranný vak. Pomáhali přihlížející i posádka lodi. Vytáhnout na palubu ho ale nemohli, byla příliš vysoko. Pomocí záchranného kruhu ho proto přitáhli na břeh náplavky.

„Vysíleného a promrzlého muže ihned zabalili do izothermické fólie a následně jej předali záchranné službě k dalšímu ošetření. Ta ho převezla do nemocnice na vyšetření a poté do psychiatrické léčebny, jelikož se ukázalo, že tímto činem chtěl muž skoncovat se životem,“ dodal Hrdina. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, Vltava, sebevražda, záchrana, voda, loď

VIDEO: Muž se chtěl zabít skokem do Vltavy, život mu zachránili policisté  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.