Počasí dnes27 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jeden krůček od nohejbalové smetánky

PR článek

Právě trojkový titul mu ve výčtu jeho velkých nohejbalových úspěchů chybí. Na republikové úrovni se pak jedná o titul jediný, který ve sbírce českobudějovického odchovance Jana Chalupy a vůdčí osobnosti týmu Start Praha, chybí. Letošní sezona jej zastihla ve výborné formě, což potvrzují jeho zápasové bilance. Čerstvá míza po přechodu do nového oddílu jej dovedla k republikovému prvenství v ne pro něj typické disciplíně jednotlivců, a doplnila tak sbírku o titul nejméně očekávaný. Honza se však ve své nové roli, alespoň prozatím, našel, a stal se postrachem i elitních singlistů. Dotáhne svou titulovou pouť ve městě, které jej vyneslo mezi nohejbalovou smetánku, ke kýženému vrcholu? A jak se na celou akci dívá a těší?

Malý krůček Honzo zbývá k tomu, aby tvá sbírka titulů z domácí scény byla kompletní. Jakou to pro tebe hraje roli? Budeš si sestavovat TOP tým, nebo budeš spoléhat na svou aktuální formu? A jak se ti líbí myšlenka, že se tak velká akce vrací tam, odkud pocházíš?
Nohejbal je samozřejmě týmový sport. Nicméně pokud je člověk tak blízko tomu, že by mohl dosáhnout této mety, kterou má hrstka vyvolených, pokusím se ten poslední titul tzv. urvat a dostat se mezi tuto smetánku. Co se týče sestavy, budu spoléhat na naší sehranou trojku ze sezony s Danem Fíkem, který je také jako já původem z Českých Budějovic, takže pro nás oba bude akce výjimečná. Jako třetí pak bude Kuba Klaudy.

Vstupenky můžete koupit zde.

Trojková akce nás čeká po dvouleté pauze. Jak vlastně vnímáš tohle periodické střídání dvojkových a trojkových disciplín? Věříš, že si hráči mohou za tu dobu vytvořit ten takzvaný hlad po mistrovství republiky v té dané disciplíně?
Myslím, že se tento model zavedl dobře. Je to lepší jak pro hráče, tak i pro kluby, co se týče pořadatelství. Díky tomu to získá znovu svoji prestiž.

Šampionát se po dlouhé pauze vrací do města, kde před více než sto lety vzniknul. Navíc se pořadatelství ujal jeden z vás, hráčů. I když na to samozřejmě nebude sám, je znám svými pokusy a novátorstvím. Jedním z nich má být např. Lístek směnitelný za nápoj, či rozdělení výtěžku z prodeje vstupného mezi nejúspěšnější týmy. Mluvíme tedy o finanční odměně. Může být i to motivací? A jak se celkově na letošní pořadatelství díváš?
Je celkem náhoda, že jsem vyrůstal zhruba 400 metrů od místa, kde právě nohejbal začal – a to u železničního mostu. Navíc pokud to povede Zdeněk Musil, jeden z nás, z našeho bývalého týmu, je to další plus. Jeho novátorství je vyhlášené a určitě jsou to zajímavé věci, které se pokouší přidat. Co se týká finanční odměny, je to příjemný bonus, který ale určitě není motivací. Každý chce vždycky vyhrát hlavně na hřišti.

Bude již výrazně po sezóně, tedy mimo tréninkové období. Bude to hrát velkou roli a bude to tedy o momentální formě během hracího víkendu?
Tréninky před mistrovstvím budeme mít, abychom úplně nevypadli z herního tempa. Ale jako každý turnaj, bude to o momentální formě a jak se kterému hráči bude dařit ten den.

Jaké jsou tvé ambice a co by si popřál pořadateli a vzkázal divákům?
Ambice mám vždy nejvyšší, ale dostat se do semifinále bych bral jako úspěch. Pořadateli přeji hladký průběh bez problémů a divákům, aby si tento svátek nenechali ujít a dorazili podpořit všechny zúčastněné, hlavně nás Havlinďáky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jeden krůček od nohejbalové smetánky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.