Počasí dnes22 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Policie uzavřela vestibul metra Můstek kvůli podezřelému předmětu

, aktualizováno 19. října 2023, 17:21

Policisté dnes před kvůli nálezu podezřelého předmětu uzavřeli vestibul stanice metra Můstek, k tomu i okolí a přilehlé prodejny. Předmět přijel na místo zkontrolovat pyrotechnik. Zastaven byl i provoz tramvají přes Václavské náměstí.

O události informovala policie na platformě X před čtvrtou hodinou. Pro veřejnost uzavřeli vestibul metra Můstek na lince A na Václavském náměstí. „Důvodem je nález podezřelého předmětu ve vestibulu. Uzavřeno je již přilehlé okolí a prodejny. Na místo míří pyrotechnik," napsali.

O hodinu později opatření policie zrušila. „Pyrotechnik na místě vyloučil, že by se jednalo o nástražný výbušný systém," uvedli policisté.

Na zásah reagoval dopravní podnik odkloněním tramvají, které Václavským náměstím projíždějí. Z metra se pak lidé nemohli dostat přes vestibul Můstek. 

Podobně už pyrotechnik zasahoval v neděli večer, kdy policie kvůli podezřelému nálezu vyklidila Staroměstské náměstí. Stejně jako dnes se podezření nepotvrdilo. Podobný případ se v neděli odehrál také u Španělské synagogy, kde šlo podle mluvčího o planý poplach. Minulé úterý se kvůli opuštěnému zavazadlu zastavily tramvaje na Václavském náměstí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky policie, metro, předmět, pyrotechnik, Můstek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie uzavřela vestibul metra Můstek kvůli podezřelému předmětu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.