Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Zemřel dlouholetý pražský strážník. Jan Krčál bojoval s těžkou nemoci

Městská policie hlavního města Prahy na svém facebookovém profilu informovala o tom, že zemřel její dlouholetý člen. Jan Krčál působil jako pražský strážník téměř třicet let, dlouho bojoval s těžkou nemocí a ve věku padesáti let jeho život vyhasl v sobotu 2. září.

„Jsou zprávy, kterým se nechce věřit. Přestože víte, že osud nikdy nechodí rovnými cestami tak, jak si člověk představuje. Přestože víte, že nemoc si nevybírá. Přestože víte, že váš kolega již několik měsíců bojuje s těžkou nemocí. Ale zaslechnete, že karta se začíná obracet a všechno je na dobré cestě. A pak přijde blesk z čistého nebe,“ napsala na facebookový profil pražských strážníků jejich mluvčí Irena Seifertová.

Jan Krčál si už při studiu na vyšší odborné a vysoké škole vybíral témata související s bezpečností a řešením nouzových situací. V necelých čtyřiceti letech promoval na Jihočeské univerzitě v oboru civilní nouzová připravenost.

Prakticky celý svůj profesní život spojil s pražskou městskou policií. Jako strážník nastoupil v roce 1994, od roku 2007 pracoval jako zástupce ředitele v Praze 4. V sobotu 2. září 2023 však jeho život vyhasl. „Spolupracovník, kolega, při střeleckých soutěžích IPSC těžký soupeř, jinak dlouholetý zaměstnanec naší městské policie a pro některé kamarád zemřel,“ popsala mluvčí.

Dlouholetý strážník Jan Krčál zemřel ve věku padesáti let. „Honzo, pokoj Tvojí duši, odpočívej v pokoji,“ doplnila mluvčí městské policie dojemný vzkaz.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie hl. m. Prahy

Štítky úmrtí, strážník, Jan Krčál, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Emanuel Příhoda

Čím pak to asi bylo,kdo mu votěchovsky lhal???

Středa, 13. září 2023, 20:08Odpovědět

Zemřel dlouholetý pražský strážník. Jan Krčál bojoval s těžkou nemoci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.