Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

Obyvatel Prahy v prvním pololetí díky stěhování přibylo na víc než 1,37 milionu

V Praze přibylo za letošní první pololetí zhruba 16 tisíc obyvatel. Na konci června tak v metropoli žilo více než 1,37 milionu lidí. Víc lidí se narodilo, než zemřelo, ale nárůst ovlivnilo hlavně stěhování do hlavního města. Vyplývá to z dnes zveřejněných dat Českého statistického úřadu.

Od začátku roku do konce června se v Praze narodilo 6175 dětí. Za stejnou dobu zemřelo 6052 lidí. Rozdíl, označovaný statistiky jako přirozený přírůstek, činil 123 obyvatel.

Výrazně větší vliv na počet obyvatel hlavního města mělo stěhování. Do metropole se za první pololetí přistěhovalo 38 713 lidí. Naopak vystěhovalo se 22 759 osob. Díky stěhování se tak počet obyvatel zvýšil o 15 954.

Sňatků statistici evidují v hlavním městě ve sledovaném období 2627. Rozvodů bylo podle předběžných údajů více než 1100.

V celém Česku počet obyvatel v prvním pololetí stoupl o 46 tisíc na 10,87 milionu. Za nárůstem je zahraniční migrace, zejména z Ukrajiny. Víc lidí zemřelo, než se narodilo.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jakub Horňák

Štítky stěhování, obyvatelé, Praha, nárůst

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obyvatel Prahy v prvním pololetí díky stěhování přibylo na víc než 1,37 milionu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.