Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Oprava Otíkovy lávky se prodloužila a prodražila. Hotová bude na podzim

Rekonstrukce takzvané Otíkovy lávky v Praze 11, která stojí u stanice metra Háje a vede přes Opatovskou ulici, bude ukončena v neděli 26. listopadu. V polovině října se na sedm dní chodcům zcela uzavře. Informovala o tom mluvčí jedenácté městské části Michaela Rulíšková. Oprava měla původně trvat do září, kvůli špatnému stavu lávky se prodloužila a prodražila.

Lávka získala přezdívku po postavě Otíka z filmu Vesničko má středisková

Lávka, která přezdívku získala po postavě Otíka z filmu Vesničko má středisková, má získat mimo jiné novou hydroizolaci, obnoví se systém odvodnění mostu a stavebníci natřou protikorozní ochranou ocelové nosníky. Nové bude po opravě lávky také zábradlí.

„V těchto dnech pokračuje podle plánu první etapa, která se týká hlavního přemostění a delší přístupové rampy," řekl radní pro dopravu městské části Libor Vrkoč (Hnutí pro Prahu 11-HPP11). Od pondělí 14. srpna se pak bude opravovat zbývající část lávky směrem k finančnímu úřadu. Stavba je podle Vrkoče bez větších komplikací.

Oprava bude radnici stát asi 41 milionů korun

Na dopravu pod lávkou stavební práce vliv nemají a průchod po lávce je omezen jen částečně. V říjnu pak bude lávka zcela uzavřena. „Jediné krátkodobé omezení pohybu chodců na lávce nastane zhruba v polovině října, kdy se lávka pro pěší zcela uzavře na sedm dní kvůli pokládce finálního povrchu," uvedl Vrkoč.

Oprava lávky bude podle dřívějších informací radnici stát zhruba 41 milionů korun, město odmítlo stavbu dofinancovat. Městská část tak využije finance z vlastních zdrojů v rámci svého rozpočtu. Již dříve pražský magistrát radnici na opravu poskytl asi 30 milionů korun. „Navýšení nákladů bylo způsobeno dodatečně zjištěným špatným technickým stavem nosných částí konstrukce lávky," dodal Vrkoč.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Michal Živný

Štítky Otíkova lávka, stavby, oprava, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava Otíkovy lávky se prodloužila a prodražila. Hotová bude na podzim  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.