Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Mistrovství světa agility v Liberci se nezadržitelně blíží, vstupenky mizí

PR článek

Přípravy na Mistrovství světa v agility 2023 v Liberci jdou pomalu do finále. Nejlepší závodníci z několika kontinentů dorazí do města pod Ještědem již za pár týdnů, mistrovské soutěžní klání se odehraje 4. až 8. října v liberecké Home Credit areně.

Přes rok příprav a práce se postupně začíná přetavovat do reality a bude to jízda. Jednotlivé státy hlásí své týmy, vstupenky mizí závratnou rychlostí. Můžeme se těšit na největší světovou událost agility letošního roku,“ říká Pavel Jakubec, výkonný producent MS v agility 2023. Těšit se mohou diváci nejenom na výkony světové elity agility sportu, ale i bohatý doprovodný program.

Do Liberce míří soutěžící i fanoušci takřka ze všech koutů světa. Očekává se příjezd stovek závodníků přibližně z 55 zemí z celého světa. Vyloučeni jsou ze šampionátu závodníci Ruska a Běloruska. Hotely i camping se rychle plní, a tak příznivci psích sportovců, kteří si ještě nezvládli zarezervovat svá místa a přicestují do Liberce zdaleka, mají nejvyšší čas. Nechávat zajištění ubytování na poslední chvíli se nemusí vyplatit a těsně před šampionátem se bude jen horko těžko hledat. Je také nejvyšší čas pořídit si své vstupenky, a to jak jednodenní na konkrétní den nebo výhodnou permanentku nejlépe na celý šampionát, která svému majiteli umožní vstup na všechny soutěže. A že se bude na co koukat! V pěti dnech je program doslova nabitý, neboť šampionát se odehraje poprvé podle nových pravidel, kdy došlo k rozšíření o jednu výškovou kategorii, což je o jednu třetinu psů více na startu než v minulých ročnících.

Organizátoři Mistrovství světa v agility 2023 také děkují za podporu městu Liberec a za přislíbení podpory z Libereckého kraje. „Šampionát pomůže mnoha podnikům v Liberci a jeho okolí, nabídne mimořádnou podívanou a zábavu široké veřejnosti. Jsme rádi, že po těžkých časech se můžeme opět trochu nadechnout a uspořádat skvělý podnik, který do města sportu určitě patří,“ podotýká Pavel Jakubec.

Liberečtí organizátoři dostali důvěru kynologické federace opakovaně, a tak se mistrovství světa v agility letos koná v Liberci již potřetí. Protože důvěra v perfektně odvedenou organizační práci je na prvním místě, je díky ní i SPORTIMA s.r.o. jedním z pořadatelů. „Naším cílem je propojovat sport se zážitkem a turistikou a vytvářet tak jedinečné akce. Šampionát toto vše dohromady nabídne,“ dodává Pavel Jakubec.

Návštěvníci se tedy mohou těšit nejen na skvěle organizačně připravený závod, ale především na mimořádné výkony. Kromě elitních závodníků řady zemí nebudou chybět ani reprezentanti České republiky, kteří své kvality dokazují opakovaně.

Potvrzují to i letos, skvělými výsledky z World Agility open 2023, které se odehrálo koncem května v Holandsku. Startovalo tam 550 týmů ze 34 zemí, v pěti výškových kategoriích. Jde o soutěž kombinující zámořské a kontinentální prvky agility a Češi tam vypravili tým vůbec poprvé. Reprezentanti se rozhodně neztratili. V týmové soutěži skončili čtvrtí z dvaceti čtyř družstev. 

V disciplíně Pentathlon Championship, která zahrnuje pět běhů, skončili na 3. místě Hana Malá a Ziggy ve výškové kategorii 250 a na stejné pozici Aneta Obrusníková a Chilli v kategorii 400. Biathlon Championship ovládla a zlato vybojovali opět Aneta Obrusníková a Chilli v kategorii 400, 2. místo zaujala Lucie Glejdurová a Beat v kategorii 600, 3. místo Eliška Kaletová a Night v kategorii 300 a další 3. místo Lucie Glejdurová a Beat v kategorii 600.

Naši závodníci se neztratili ani v netypických kategoriích, například v Games Championship, které kombinuje agility her Snooker a Gamblers a v Česku se vůbec neběhá, obsadila celkové 2.místo Lucka Bidlová s Ellin ve výškové kategorii 300, 1. místo Aneta Obrusníková a Chilli v kategorii 400 a 2. místo Lenka Sack a Theika v kategorii 500.

Titul Junior Championship vybojoval součtem umístění v jednotlivých disciplínách náš reprezentant Erik Řehola a Bafi v kategorii250, třetí místo ve stejné kategorii pak vybojovala Adéla Čejková s Wi-Fi.

Výsledky holandského šampionátu tak dávají tušit, že čeští repetenti budou adepty na medailová umístění také na Mistrovství světa v agility 2023 v Liberci. Přijďte jim fandit!

Ohodnoť článek

Štítky agility, mistrovství světa, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mistrovství světa agility v Liberci se nezadržitelně blíží, vstupenky mizí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.