Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Kachna ztratila cestou přes kanál sedm potomků. Všechny se podařilo zachránit

Řidič pražského autobusu, který odjížděl z Palmovky, si všiml scény, při které kachna cestou přes kanál ztratila všech svých sedm potomků. Kachňata propadla dírami v poklopu do kanálu a nebýt pozorného řidiče autobusu, rodina by zůstala rozdělena už napořád. Muž však zavolal strážníky městské policie, kteří ve spolupráci s pražskými hasiči víko kanálu odstranili a mladá kachňata zachránili.

„Už vám někdy spadly klíče do kanálu? Strašný pocit, že? A teď si představte, že vám tam spadlo všech sedm dětí,“ popsala situaci s trochou nadsázky na facebookových stránkách pražské městské policie její mluvčí Irena Seifertová.

Incidentu, kdy sedm mláďat skončilo v kanálu na náměstí Bohumila Hrabala, si naštěstí pro ně i jejich mámu všiml řidič autobusu, který zrovna odjížděl z Palmovky. Ten celou sotuaci vysvětlil strážníkům, a tak se ve spolupráci s jednotkou hasičů rozjela záchranná akce, jejímž cílem bylo zachránit všech sedm roztomilých životů.

„O několik minut a jeden vyrvaný kanál později mohla být akce prohlášena za úspěšnou, neboť celá kachní rodinka opět společně pochodovala do bezpečí,“ uvedla Seifertová.

O zásahu informoval také mluvčí pražských hasičů, který stručně popsal osud zachráněných kachňat. „Předali jsme je matce kachně,“ uvedl Martin Kavka na twitterovém účtu hasičů.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie hl. m. Prahy, HZS hl. m. Prahy

Štítky kachna, kachňata, mláďata, kanál, záchrana, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Václav Buriánek

..před lety se to přihodilo mě na Malé Straně v ulici Na Tržišti, kde jsem v té době sloužil na US Embassy. Spadly tam do kanálu tři kachňata a tak jsme poklop odklopili a mohl jsem je vylovit. Kluci od policie je potom po ulicích dovedli až k Vltavě. Měli jsme z toho hezký pocit a krásné vzpomínky do dnes.

Neděle, 14. května 2023, 07:07Odpovědět

Karel Štoček

Palec nahoru autobusakovi,hasičům,policii i novináři.

Úterý, 9. května 2023, 17:44Odpovědět

Kachna ztratila cestou přes kanál sedm potomků. Všechny se podařilo zachránit  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.