Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Strážníci zachránili život muži, kterého našli ležícího na autobusové zastávce

Ředitel pražské městské policie Eduard Šuster ocenil medailí Za záchranu lidského života strážníky Tomáše Terchovana a Stanislava Laboutku, kteří koncem listopadu našli na zastávce MHD Opatov muže ležícího na zemi, který nereagoval na žádné podněty. Díky kvalitní práci strážníků se jim podařilo zachránit dotyčnému život.

Strážníci Tomáš Terchovan a Stanislav Laboutka z Prahy 11 byli vysláni na zastávku MHD Opatov 25. listopadu 2022 dopoledne. Našli tam muže ležícího na zemi. Muž jevil známky přidušení a v obličeji modral. Strážníci zjistili, že muž nereagoval na jakékoli podněty a že jeho dech byl nepravidelný a velmi slabý. Okamžitě zahájili akci k uvolnění jeho dýchacích cest, aby mu umožnili dýchat.

Stav muže se dále zhoršoval, a tak strážníci rozhodli, že je nutné zahájit nepřímou srdeční masáž. Díky jejich znalostem a zkušenostem se jim podařilo obnovit životní funkce muže. Strážníci pokračovali v resuscitaci, dokud nepřijela záchranná služba, která muže převzala do své péče a odvezla ho do nemocnice.

Díky rychlé a odborné reakci strážníků Tomáše Terchovana a Stanislava Laboutky se podařilo zachránit život dotyčného muže. „Jejich přístup ředitel Eduard Šuster ocenil medailemi Za záchranu lidského života,“ uvedla mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Tato událost je důkazem toho, že zmínění strážníci neplní jen svou běžnou službu, ale zároveň jsou schopni rychle reagovat v krizi a pomoci ostatním.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie hl. m. Prahy

Štítky záchrana života, strážníci, ocenění, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci zachránili život muži, kterého našli ležícího na autobusové zastávce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.