Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Hluk z petard vyděsil asistenčního psa. Strážnice ho našla pod autem

Strážníci městské policie pátrali po asistenčním psovi, který se lekl hluku z odstřelovaných petard. Majitelce tak utekl při venčení. Když ho nedokázala sama najít, zavolala na tísňovou linku strážníků. Policie apeluje na veřejnost, aby oslavy nového roku pyrotechnikou zvážila.

Pes se bál tak, že odmítal vylézt

Pes je pro majitelčinu rodinu velmi cenný, usnadňuje totiž život její dceři. Výchova psa navíc stála 250 tisíc korun. Hlídky proto začaly psa okamžitě hledat, při pátrání se zaměřily i na volně pobíhající psy.

„Po krátké době se hlídce strážnic, které jsou mimo jiné velké milovnice psů, podařilo najít zvíře pod jedním ze zaparkovaných aut. Pes byl ale natolik vystrašený, že odmítal vylézt, ač byl lákán na svačinu jedné ze strážnic,“ uvedla na Facebooku mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Pes zpod auta vylezl, až když přijela majitelka zvířete.

Za porušení zákazu hrozí na místě pokuta až 10 tisíc korun

V souvislosti s událostí policie apelovala na dodržování nové vyhlášky pro používání pyrotechniky, která platí od prosince 2020. Ta zakazuje odpalování petard na většině míst v centru města, v parcích, náplavkách a v blízkosti nemocnic nebo sociálních zařízení. Lidé, kteří zákaz poruší, mohou na místě dostat pokutu až 10 tisíc korun, ve správním řízení potom až 100 tisíc korun.

Na všech místech v Praze potom platí zákaz výrobků, které k neřízenému letu používají zahřátý vzduch nebo horké spaliny z vyvíječe plamenného hoření. Patří sem hlavně produkty s názvy jako lampiony štěstí, létající štěstí, létající lampiony nebo létající přání.

„Blíží se konec roku, a přestože v místě, kde bydlíte, není použití pyrotechniky zakázáno, zvažte, zda je opravdu nutné slavit příchod nového roku zrovna tímhle způsobem. Vzpomeňte si třeba na příběh zaběhnutého asistenčního psa,“ prosí veřejnost Seifertová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Městská policie hl. m. Prahy

Štítky pyrotechnika, ohňostroj, pátrání, policie, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hluk z petard vyděsil asistenčního psa. Strážnice ho našla pod autem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.