Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VIDEO: Účastníci průvodu Prahou protestovali proti pokusům na zvířatech

Centrem Prahy dnes odpoledne prošel průvod za vědu bez zvířat, účastníci jím chtěli upozornit na to, že se ve výzkumu stále používají praktiky, při kterých trpí zvířata. Podle organizátorů je možné použít řadu alternativních metod.

Lidé se začali na Klárově scházet před polednem, ve dvanáct hodin pak vyrazili na Staroměstské náměstí. Průvod zakončily v horní části Václavského náměstí proslovy řečníků.

Někteří z účastníků s sebou měli transparenty s nápisy jako „Zastavme utrpení zvířat" či „Takhle pokrok nevypadá", další na sobě měli kostýmy lékařů a modré laboratorní pláště potřísněné červenou barvou představující krev. Nesli také fotografie laboratorních zvířat. Lidé po cestě skandovali „Zvíře do laboratoře nepatří", „Zvíře není nástroj vědy" nebo „Zvíře cítí bolest". Pořadatelé uvedli, že jejich akce se zúčastnilo asi 150 lidí.

Organizátoři v tiskové zprávě uvedli, že v českých laboratořích bylo loni použito pro výzkum přes 250 tisíc zvířat. Přitom podle nich existuje mnoho alternativních metod, které jsou spolehlivější a levnější, zmínili například počítačové modelování či 3D tkáňové modely.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Petr Šimůnek, Animal Save Movement Česká republika, Lukáš Vincour

Štítky demonstrace, pochod, zvířata, pokusy, Praha, Staroměstské náměstí, Václavské náměstí, Klárov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Účastníci průvodu Prahou protestovali proti pokusům na zvířatech  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.