Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Praha se chystá na politický boj. Strany a hnutí se zaměří na kontaktní kampaně

Politické strany a hnutí se letos v Praze chtějí před říjnovými volbami do Sněmovny zaměřit zejména na kontaktní kampaň, kdy se jejich představitelé vydají do ulic. S lidmi plánují diskutovat nebo jim rozdávat letáky a další propagační materiály. Aktivní chtějí být také na sociálních sítích, budou vydávat noviny a využijí také inzerci v médiích či na billboardech a v MHD. Náklady na kampaně se pohybují v řádech od statisíců korun po jednotky milionů. Vyplývá to v odpovědí stran a hnutí na dotazy. Pražské SPD na ně neodpovědělo.

ANO se zaměří na kontaktní kampaň v ulicích

Svou kampaň zahájilo 2. září vládní hnutí ANO. „V Praze nebudeme dělat extra zahájení. Komunikujeme s voliči soustavně," sdělil lídr kandidátky, pražský zastupitel a poslanec Patrik Nacher (za ANO). Kolik bude stát kampaň pouze v Praze, nelze podle něj říci, ale hnutí dodrží celorepublikový maximální limit 90 milionů korun.

ANO se zaměří na kontaktní kampaň v ulicích a komunikaci na sociálních sítích. V menší míře využije inzerci či billboardy. Na akcích Nacher rozdává příznivcům své knihy či materiály s pražskými kandidáty a programem. „Nemile mě ovšem překvapilo a šokovalo, že příznivci a často přímo členové antibabišovských koalic chodí narušovat naše akce. Nadávky a urážení do politiky nepatří, za 18 let, nejdříve jako mluvčí a volební manažer, nyní jako aktivní politik jsem to nezažil," dodal Nacher.

Na souboj se ženami se těším, říká jednička pražské kandidátky ANO Patrik Nacher

Hnutí ANO míří do podzimních sněmovních voleb s mužem na první pozici, což je v konkurenci ostatních subjektů výjimka. Jedničkou pražské kandidátky bude poslanec a pražský zastupitel Patrik Nacher. V předvolebním období Drbna představuje lídry...

Koalice Pirátů a STAN zahájí pražskou kampaň na Výstavišti

Koalice Pirátů a STAN zahájí pražskou kampaň oficiálně v neděli na Výstavišti v Praze 7 za přítomnosti předsedů Ivana Bartoše (Piráti) a Víta Rakušana (STAN) nebo lídryně kandidátky Olgy Richterové (Piráti). „Zahájení horké fáze kampaně probíhá od začátku září, kdy máme každý den přes deset stánků, kde se voliči mohou potkat s našimi kandidáty a dobrovolníky," uvedl mluvčí Michal Polák.

Těžiště kampaně Pirátů a STAN bude podle Poláka v kontaktní kampani. „Máme v ulicích stovky dobrovolníků, kteří rozdávají naše koaliční noviny. Na stáncích jsou většinou přítomni i samotní kandidáti," uvedl. Voličům budou pomáhat vyřizovat voličské průkazy. „Součástí kampaně je samozřejmě i komunikace s voliči na profilech kandidátů na sociálních sítích. V neposlední řadě komunikujeme naše programové priority skrze inzerci ve veřejném prostoru," dodal Polák. Kampaň vyjde Piráty a STAN v Praze na pět milionů korun.

Cílem je podpora rodin, říká Olga Richterová, jednička pražské kandidátky Pirátů a STAN

Koalice Pirátů a Starostů a nezávislých míří do podzimních sněmovních voleb se sloganem Vraťme zemi budoucnost. Jedničkou pražské kandidátky bude poslankyně a první místopředsedkyně Pirátů Olga Richterová, která jako hlavní prioritu zmínila...

Koalice SPOLU už kampaň zahájila

Mezi prvními zahájila kampaň koalice SPOLU (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL), a to už v květnu. „Během jara a celého léta jsme organizovali širokou paletu akcí, kde jsme se setkávali s občany. Spolu jsme zorganizovali nejenom kontaktní kampaň, ale také opékání buřtů a grilování. V pražských ulicích se potkávali s lidmi přímo kandidáti koalice SPOLU," uvedl za koalici mluvčí TOP 09 Vladan Vaněk.

Kromě tradičních forem propagace, jako jsou billboardy, volební noviny či inzerce v médiích, se SPOLU stejně jako ostatní strany zaměří na kontaktní kampaň. „Navážeme tím na projekce v letních kinech, které probíhaly ve městech po celé republice včetně Prahy. Připravujeme také speciální akci pro mladé kandidáty v rámci kampaně Spolu jdeme volit a lifestylový magazín," dodal Vaněk. Kampaň bude stát v metropoli přibližně mezi jedním a jedním a půl milionem korun.

Česko potřebuje změnu, říká Markéta Pekarová Adamová, jednička pražské kandidátky koalice Spolu

Koalice KUD-ČSL, ODS a TOP 09 míří do podzimních sněmovních voleb pod názvem Spolu se sloganem Patříme na Západ! Jedničkou pražské kandidátky bude poslankyně a předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová, která v Poslanecké sněmovně zastává post...

ČSSD zaháji kampaň na Santošce

Stejně jako Piráti a STAN zahájí pražská ČSSD horkou fázi kampaně v neděli 12. září mítinkem na Santošce. Přestože oficiální zahájení sociální demokraty teprve čeká, kampaň podle tajemnice pražské ČSSD Lenky Peterové zahájila strana už 23. srpna na Jihozápadním Městě ve Stodůlkách. Aktuálně počítá ČSSD s rozpočtem 700 tisíc až 800 tisíc korun.

„Naše kampaň je v prvé řadě kontaktní, kdy voličům z očí do očí vysvětlujeme svůj program. Kandidáti do Sněmovny a další členové sociální demokracie s lidmi mluví v ranní a dopolední špičce u stanic metra, obchodních center i na tramvajových zastávkách," uvedla Peterová. Také ČSSD se zaměřila i na sociální sítě. „Počítáme s reklamou v MHD," dodala.

Stalinistické názory i zrušení víceletých gymnázií. Pražskou kandidátku KSČM vede Semelová

Komunistická strana Čech a Moravy míří do podzimních sněmovních voleb v Praze podobně jako koalice SPOLU nebo Piráti a STAN s ženou na první pozici. Jedničkou pražské kandidátky komunistů bude předsedkyně krajského výboru KSČM Praha Marta...

Komunisté údajně dělají kampaň od posledních voleb

Komunisté kampaň podle bývalé pražské zastupitelky a poslankyně Marty Semelové (KSČM) dělají od posledních voleb. „Po celou dobu řešíme problémy lidí. Občané se na nás často obracejí s žádostí o pomoc. Jinak přímou volební kampaň jsme zahájili 4. června na Střeleckém ostrově, kde se představili vedoucí kandidáti KSČM. V těchto dnech probíhá kontaktní kampaň," uvedla Marta Semelová.

Oproti minulosti se chce KSČM více zaměřit na sociální sítě. „Nyní ji výrazněji doplňujeme kontaktní kampaní. Diskutujeme s občany, vysvětlujeme náš přístup k řešení problémů, seznamujeme je s volebním programem, rozdáváme letáky a propagační předměty. V metru jsou vylepeny plakáty KSČM proti předraženému bydlení," uvedla Semelová. Do schránek lidem doručí volební Haló noviny a připravena je inzerce v tisku. „Část kampaně je financována z centrálního rozpočtu, z prostředků KV KSČM Praha počítáme s částkou asi 800 tisíc korun," dodala Semelová.

Postavíme lumpy před soud, říká jednička pražské kandidátky Trikolory Radomil Bábek

Trikolora, Svobodní a Soukromníci před podzimními volbami spojili své síly a nepůjdou do nich jako trojkoalice, ale jako nové uskupení, jehož symbolem se stalo pírko, které má symbolizovat štěstí. Jedničkou pražské kandidátky hnutí bude podnikatel...

Přísaha a Trikolora Svobodní Soukromníci už jsou v ulicích

Své zástupce do ulic vyslalo také hnutí Přísaha bývalého policisty Roberta Šlachty. „Naposledy jste nás mohli potkat například na Andělu, I. P. Pavlova nebo Florenci. Máme objednaných několik venkovních ploch po Praze, ale tak jako vždycky se nejvíc soustředíme na práci v ulicích," uvedla mluvčí Karolína Skrčená. Na kampaň hnutí dalo zatím od ledna asi 1,34 milionu korun.

Formace Trikolora Svobodní Soukromníci se do kampaně v metropoli pustila v srpnu. „Přičemž ji budeme zintenzivňovat v průběhu září a s vyvrcholením všech našich aktivit v posledních dvou týdnech před volbami," sdělil kandidát číslo dvě Jindřich Rajchl. Kampaň mají založenu na kombinaci venkovní reklamy jako billboardy či hyperkostky, internetové kampaně na sociálních sítích i klasické kontaktní kampaně. „Obecně platí, že chceme být co nejvíc mezi lidmi. Osobní rozhovory dokáží přesvědčit standardního voliče spíše než pompézní billboardy," sdělil Rajchl. Do kampaně vloží několik jednotek milionů korun.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Piráti

Štítky volby, sněmovna, kampaň, Praha, sociální síť, Starostové a nezávislí, ANO 2011, ČSSD, KSČM, Česká pirátská strana, Svoboda a přímá demokracie, Marta Semelová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha se chystá na politický boj. Strany a hnutí se zaměří na kontaktní kampaně  |  Politika  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.