Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Feriho ve Sněmovně nahradí dokumentaristka Olga Sommerová

Dokumentaristka Olga Sommerová nahradí 1. června ve Sněmovně poslance Dominika Feriho, který na svůj mandát rezignuje poté, co jej v médiích několik žen obvinilo ze sexuálního obtěžování a násilí. ČTK to dnes potvrdila filmařka a v tiskové zprávě o tom informovala TOP 09. Feri odmítá, že se dopustil sexuálního násilí, omluvil se ale za „nevhodné“ či „nepatřičné“ chování.

Filmová režisérka Olga Sommerová kandidovala v parlamentních volbách v roce 2017 na pražské kandidátce TOP 09 a získala 9204 preferenčních hlasů. Na půdě Poslanecké sněmovny se chce věnovat především podpoře kultury i obhajobě České televize.

Jsem přesvědčena o tom, že hlas paní Olgy Sommerové bude slyšet zejména ve chvílích, kdy se budou poslanci zabývat budoucností České televize a smyslem veřejnoprávních médií,“ uvedla předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

Česko potřebuje změnu, říká Markéta Pekarová Adamová, jednička pražské kandidátky koalice Spolu

Koalice KUD-ČSL, ODS a TOP 09 míří do podzimních sněmovních voleb pod názvem Spolu se sloganem Patříme na Západ! Jedničkou pražské kandidátky bude poslankyně a předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová, která v Poslanecké sněmovně zastává post...

Přechod z náměstí a demonstrací proti vládě do Poslanecké sněmovny a hlasování o vyslovení nedůvěře vládě bude vyvrcholením mé občanské angažovanosti. Před čtyřmi lety jsem kandidovala za Liberálně ekologickou stranou, která už při vzniku před osmi lety varovala před nebezpečím mocenských, politických i ekonomických zájmů současného Ruska a vyzývala k odklonu od fosilních paliv a řešení klimatické krize. Vývoj nám dal za pravdu,“ uvedla Olga Sommerová.

Feri v úterý ohlásil k 31. květnu rezignaci na poslanecký mandát po uveřejnění svědectví několika žen o jeho nevhodném sexuálním chování. Oznámil současně, že nebude kandidovat v říjnových volbách, do kterých měl jít ze čtvrtého místa na pražské kandidátce. O tom, kdo ho na volební listině nahradí, má dnes jednat pražská organizace TOP 09.

Feri rezignuje na funkci poslance. Čelí obviněním žen z nevhodného sexuálního chování

Poslanec Dominik Feri oznámil, že rezignuje na funkci poslance. Ve volbách kandidovat nebude. Uvedl to na Instagramu a informaci jako první zveřejnil Deník N, který upozornil na kauzu kolem mladého poslance. „Nechci, aby lživé a manipulativní...

Deník N v úterý společně se serverem Alarm zveřejnil svědectví několika žen, některé z nich tvrdí, že je Feri přinutil k sexu, i když to výslovně odmítly. Další se svěřily, že se z nich snažil vylákat fotografie, na kterých jsou nahé, či je veřejně dehonestoval. Politik odmítl to, že se dopustil sexuálního násilí, omluvil se ale za "nevhodné" či "nepatřičné" chování v některých situacích. Tvrzeními v článku se zabývá také policie. Feri uvedl, že se kvůli článkům bude bránit u soudu.

Politici za mříže? Mocní v trojúhelníku spravedlnosti

Kauza poslance Dominika Feriho otevřela otázku, zda by se politici a vůbec veřejně činní lidé měli třást před justicí více než ti ostatní. Měli, a měli by s vědomím této skutečnosti už do politiky jít.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto TOP 09

Štítky ČR, sněmovna, TOP 09, Sommerová, Feri, Dominik Feri, Olga Sommerová, Poslanecká sněmovna ČR, Česká televize, volby do Poslanecké sněmovny PČR, Markéta Pekarová Adamová, Liberálně ekologická strana, Rusko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Feriho ve Sněmovně nahradí dokumentaristka Olga Sommerová  |  Politika  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.