Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

VIDEO: V centru Prahy proběhla demonstrace na podporu Palestiny. Dav zamířil i do centra

V centru Prahy dnes pořádal spolek Prague for Palestine společný pochod na podporu Palestiny. Akce začala v půl třetí odpoledne na Malostranském náměstí, dorazily nižší stovky lidí a po úvodních proslovech začali podporovatelé Palestiny pochodovat směrem na Václavské náměstí. Trasa pochodu vedla přes Karlův most a Staroměstské náměstí. 

Na akci dorazily stovky lidí

V centru právě Prahy dnes proběhl pochod na podporu Palestiny. Pochod je již několikátou akcí pořádanou spolkem Prague for Palestine. Cílem pochodu bylo šířit osvětu a solidaritu s Palestinou. Hlavním sdělením akce byla žádost o zastavení palby na palestinské území a jeho osvobození. Na akci dohlíželi policisté. 

Na Malostranském náměstí se účastníci pochodu zdrželi zhruba hodinu. Po zahájení akce vystoupili čtyři řečníci, jejich hlavním sdělením byly žádosti o zastavení střelby na palestinské území. Mezi vystupujícími byla například Polina, která se do Česka dostala minulý rok kvůli ruské invazi Ukrajiny. Ve svém projevu o hrůzách života ve válce. „Život ve válce není život, je to teror,“ pronesla ve svém projevu.

Další řečník upozornil na krytí útoků na Palestinu za sebeobranu. „Chci mluvit o zvláštní změně pojmenování, změně pojmenování genocidy za sebeobranu. Izraelci bombardují školy, nemocnice a univerzity s tvrzením, že míří na Hamás. Je ale skutečně možné, že by se Hamás schovával pod nemocnicí?" 

Před sídlem Ministerstva zahraničních věcí na Loretánském náměstí se dnes sešly dvě stovky lidí, aby demonstrovaly proti podpoře, kterou česká vláda vyjadřuje Izraeli. Ten podle nich v Gaze páchá válečná zvěrstva. Je to třetí propalestinská akce...

Free free Palestine, free free Palestine

Pauzy mezi jednotlivými řečníky vyplňovalo skandování „Free free Palestine, free free Palestine. What do we want - seizefire, when do we want it - now!“ Po úvodních proslovech se účastníci shromáždění pochodem vydali přes Karlův most na Staroměstské náměstí, kde proběhly  další projevy. Cílovou destinací pochodu bylo Václavské náměstí. 

Ozbrojenci Hamásu 7. října vpadli na území jižního Izraele, povraždili víc než tisíc převážně civilistů a další více než dvě stovky lidí unesli do Pásma Gazy. Izrael odpověděl bombardováním Pásma Gazy a pozemní operací na území ovládaném Palestinci. Ministerstvo zdravotnictví Pásma Gazy, které je ve správě radikálního palestinského hnutí Hamás, dnes oznámilo, že za čtyři týdny bojů v Pásmu Gazy v důsledku izraelských odvetných útoků zemřelo 9770 Palestinců. Údaje nelze nezávisle ověřit.

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky pochod, Izrael, Palestina, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

K tomu na yt Eduard Chmelár : Oslobodnenie Palestínčanov oslobodí aj Izrael. A o důvodech dnešního zmaru píšu ve vláknech diskusí.

Sobota, 11. listopadu 2023, 10:51Odpovědět

Libor Burian

O důvodech dnešního zmaru píšu ve vláknech diskusí. A viz na yt Mudr Jan Hnízdil Světu vládnou psychopati. Po měsíci od útoku by lidé, obyvatelé Izraele mohli vědět co se stalo, je tam mnoho lidí ve výcviku, i ženy s kočárky mají na zádech samopaly. Jsou ty zbraně v pořádku, měli do nich střelivo ? Vládnoucí mafie po první ráně utekla ? - Investigativcí našli v Izraeli 665 daňových rájařů Pandora (u nás 300).

Středa, 8. listopadu 2023, 02:18Odpovědět

Jarda Adámek

Dobrý večer, jak je mozne ze Policie ČR nezasahne proti podporovatelum vrahu z Hamasu??!! Dekuji predem

Neděle, 5. listopadu 2023, 17:16Odpovědět

Ján Vyrobík

Výsledek dobyvační politiky USA...

Neděle, 5. listopadu 2023, 16:39Odpovědět

VIDEO: V centru Prahy proběhla demonstrace na podporu Palestiny. Dav zamířil i do centra  |  Politika  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.