Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Praha Sobě nepřesvědčila Piráty, aby hlasovali pro odvolání Pospíšila

Opoziční zastupitelé Prahy Sobě nepřesvědčili Piráty, aby se postavili za odvolání náměstka pražského primátora Jiřího Pospíšila (TOP 09) z městské rady kvůli podezření na jeho roli v korupční kauze Dozimetr. Řekl to starosta Prahy 7 a předseda zastupitelů PS Jan Čižinský. Piráti se ke snaze o odvolání podle radního Daniela Mazura (Piráti) teď nepřipojí, protože Pospíšil dosud není vyšetřován ani obviněn. Kvůli Pospíšilovi a jeho roli v kauze se bude příští čtvrtek na žádost opozice i některých koaličních zastupitelů konat mimořádné zasedání zastupitelů hlavního města. Pospíšil jakoukoliv účast v kauze dlouhodobě odmítá.

Pospíšil bude podle Čižinského v městské radě vodou na mlýn Babišovi

Snažili jsme se Piráty přesvědčit, že si Jiří Pospíšil důvěru nezaslouží, bohužel neúspěšně, a to přestože jej před volbami kritizovali. Je to škoda, Jiří Pospíšil v městské radě bude vodou na mlýn Andreji Babišovi," řekl Čižinský. O podpoře pro odvolání Pospíšila z funkce bude PS ještě jednat. „Vzhledem k postoji Pirátů a ANO je to v tuto chvíli bez šance," dodal.

Podle Pirátů je nominace Pospíšila do rady zodpovědností koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL). „Pokud bude Jiří Pospíšil v této kauze obviněn, očekáváme jeho okamžitou rezignaci z funkce. Pan náměstek rovněž slíbil klubu Pirátů svoji okamžitou rezignaci v případě, pokud bude ze spáchání trestného činu obviněn jeho bývalý poradce Jiří Fremr. K tomuto obvinění nicméně dosud nedošlo," uvedl Mazur.

V kauze Dozimetr policie obvinila Hlubučka, Augustína nebo Redla

V kauze Dozimetr policie loni obvinila mimo jiné tehdejšího náměstka pražského primátora a starostu Lysolají Petra Hlubučka (dříve STAN), bývalého finančního ředitele dopravního podniku Mateje Augustína a podnikatele Michala Redla. Skupina obviněných podle policie systematicky obsadila klíčové pozice v dopravním podniku tak, aby dosazení spřátelení manažeři mohli ovlivňovat výběrová řízení s cílem získat úplatky.

Hodnocení článku je 26 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto poskytl Jiří Pospíšil

Štítky odvolání, Dozimetr, Jiří Pospíšil, TOP 09, Piráti, Praha Sobě, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Melánie Hiralová

Tenhle podvodník je přilepený jak h.vno na košili, ten se jen tak nepustí......

Pátek, 8. září 2023, 10:34Odpovědět

Libor Burian

Úkolem mafie je obsadit pozice ,,nahoře",potom nasadit svou hroší kůži. O důvodech dnešního stavu bahna čtěte více ve vláknech diskusemi pod Komentáře, Glosy a další články zde na drbně.

Čtvrtek, 7. září 2023, 16:03Odpovědět

Praha Sobě nepřesvědčila Piráty, aby hlasovali pro odvolání Pospíšila  |  Politika  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.