Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Prokop obvinil Piráty z likvidace primátorky Brna. Ti mlčí

Kauza s fotografií brněnské primátorky Markéty Vaňkové je podle pražského opozičního zastupitele Ondřeje Prokopa propojena i s hlavním městem. Ve videu uvedl, že účet, který fotografii Vaňkové s bílým práškem sdílel, spravuje bývalý šéf poradců minulého primátora Zdeňka Hřiba. Piráty pak obvinil z nápomoci likvidace primátorky, strana se k tomu nevyjádřila.

Fotku zveřejnili v červenci

Fotografii, na které je zachycena brněnská primátorka Markéta Vaňková (ODS) a její náměstek Robert Kerndl (ODS), zveřejnil twitterový účet Jan Werewolf 30. července.

„Vypadá to tak, že na mobilním telefonu jsou čáry kokainu, pan náměstek drží dvoutisícovou bankovku, za kterou patrně kupuje tuto dávku kokainu pro paní primátorku,“ popsal fotografii Ondřej Prokop (ANO) ve svém pořadu Čau Praho!

„Paní primátorka nejdřív mlžila, říkala, že je to fejk ta fotka, že je to zmanipulované. A nakonec se přiznala, že tehdy to byla tak veselá a že byla tak podroužená alkoholem, že se to klidně mohlo stát,“ pokračoval Prokop.

Vaňkovou vyzval Prokop k rezignaci

Jak informovala Brněnská Drbna, Vaňková si nejdřív myslela, že jde o fotomontáž. Poté jí volal Kerndl, že k situaci před dvěma lety dojít mohlo. „Zda neznámou látku požila, podle jejích slov při večeru s veselými mladíky, ale neví. Na inkriminovanou noc si totiž příliš nepamatuje,“ píše Brněnská Drbna.

Prokop následně prohlásil, že by „paní Vaňková měla okamžitě rezignovat, protože to dohání náš pražský dozimetr“. S Prahou pak kauzu spojil i dalším prohlášením.

„Je takovým nepsaným tajemstvím, říká se tady v kuloárech a slyšel jsem to od celé řady lidí od Pirátů, že za tady tím fejkovým účtem stojí bývalý šéf poradců primátora Hřiba pan Hoskovec a jeden novinář, Prokop Vodrážka z Deníku N,“ řekl Prokop.

Piráti se nevyjádří, Hřib má dovolenou

Jiří Hoskovec momentálně pracuje na Ministerstvu zahraničních věcí a to se za něj postavilo. „Ministerstvo zahraničí se ohrazuje proti nařčení pražského zastupitele Ondřeje Prokopa, že by zaměstnanec MZV Jiří Hoskovec měl stát za rozpoutáním mediální kauzy okolo brněnské primátorky," uvedl pro ČTK mluvčí ministerstva Daniel Drake. Sám Hoskovec jim pak řekl, bude žádat omluvu.

„Proč pražští Piráti pomáhají likvidovat brněnskou primátorku za ODS, když s ODS vládnou v Praze i ve vládě a co na to říká vedení ODS?“ napsal ještě Prokop na svém Twitteru.

Piráti se k Prokopovým výrokům nevyjádřili ani webu nebo sociálních sítích, ani na dotaz redakce Pražské Drbny. „Pan náměstek má dovolenou,“ odpověděl prosbu o vyjádření mluvčí pražských Pirátů Michal Polák

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook Ondřeje Prokopa

Štítky politika, Prokop, Hřib, Vaňková, Piráti, ODS, ANO, koalice, drogy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Melánie Hiralová

Já myslím, že paní primátorka Vaňková se zlikvidovala sama. Měla by určitě odstoupit, je hanebné, aby naši představitelé používali drogy a ještě na veřejnosti. Jak pak takový člověk může dělat kompetentní rozhodnutí, když je pod vlivem drog. Rozhodně musí odstoupit, nejlépe sama a na nic nečekat. A nebo je ve "výběhu bílých jelenů" a projde jí to, tak jako cokoliv všem ostatním z pětikolky?

Čtvrtek, 7. září 2023, 10:25Odpovědět

Libor Burian

Pravda si vždy najde cestu, láska je cestou bita. Mafie jedná podle vzoru udat a ukřižovat Ježu a osvobodit vraha a lupiče barabase, zneužili náboženství k ovládnutí světa ohněm a mečem. Z té vraždy človeka si mafie udělala koryto, kšeft, živobytí, turistickou atrakci s prodejem suvenýrů a jednají tak dodnes. Co ta Pravda od paní D která si z databáze stáhla nějakého belgického dědu a prohlásila za svého známého z Vysočiny, spokojeného důchodce kterému nevadí že jeho důchod nebude valorizovat podle zákona. A prý takových zná mnoho. To rádi věříme, ti z toho jejího okruhu by měli spíš peníze vracet. A všimla si rozdílu mezi jejich mzdami a důchody ? Kdy pod odhalení této lži a manipulaci odstoupí ! A piráti,serešovci? Jak spívá Nohavica : počkáme co řekne usa. Více čtěte pod články Komentáře, Glosy a další články zde na drbně.

Neděle, 13. srpna 2023, 10:36Odpovědět

Libor Burian

Zpívátaké viz abjvirtuálky, Pánové nahoře, Zdálky zblízka, Maškarní ples, Markéta, Mávátka, Krajina po bitvě, Sprcha, Dežo, Revoluční, Vtom roce pitomém, Dál se háže kamením. Karel Kryl Demokracie, Za prachy, Věštec Ivan Řekni kde ty prachy jsou, Kabáti Colorado, Mám jednu ruku dlouhou, Amnestie, Nájem zvedej, Pánubohu do oken, Nightwork píseň pro Pražáky, Sexuální násilí, Sami, Iluze o lůze, LupoAnettaTahači. Na FTV Prima Zlato národu ukradeno, na svobodny-svet.cz Má práce v Kauflandu bylo okrádat dodavatele (samozřejmě naše místní). Jak to chodí s agenty viz na yt : Nachtman. Seznamte se s Holešovskou výzvou. Podepište petici Voda je život pravda o vodě, začněte uklízet od obcí, starostů které znáte, mluvte spolu, přijďte všichni 16.9. na Václavské náměstí a hlavně ke všem volbám říct mafii a dost !

Neděle, 13. srpna 2023, 10:49Odpovědět

Mirek Sekera

Piráti musí počkat až co se rozhodne v celorepublikovém sněmu až pak teprve mohou něco říct a to trvá měsíce.

Neděle, 13. srpna 2023, 09:58Odpovědět

Jiří Beránek

Prokop? To je ten Babišův hulibrk co nerozezná cyklostezku od parkovacího pruhu?

Sobota, 12. srpna 2023, 08:18Odpovědět

Libor Burian

Prokop pátrá po Hoskovci. A my vidíme co znamenal volební pro-gram mafie. Jak řekl Don Pablo, nechali, jen neříkali pravdu. Další píšu v diskusích pod Komentáře, Glosy a další články zde na drbně o důvodech a cestě do dnešního bahna.

Pátek, 11. srpna 2023, 12:41Odpovědět

Prokop obvinil Piráty z likvidace primátorky Brna. Ti mlčí  |  Politika  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.