Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hnutí STAN vyloučilo bývalého náměstka pražského primátora Petra Hlubučka

Vládní hnutí Starostové a nezávislí (STAN) vyloučilo bývalého náměstka pražského primátora Petra Hlubučka, uvedl dnes server Seznam Zprávy. Hlubuček patří mezi obviněné v kauze Dozimetr, která se týká korupce v pražském dopravním podniku. Proti vyloučení se může odvolat.

V kancelářích pražského magistrátu i pražského dopravního podniku od středečního rána zasahuje policie. „V kanceláři náměstka za STAN teď probíhá policejní prohlídka. Úřad poskytuje součinnost. Pokud existuje nějaké podezření, musí být...

O vyloučení bývalého náměstka pražského primátora a starosty Lysolají Hlubučka rozhodl rozhodcovský a smírčí výbor hnutí STAN. „Ještě to ale není pravomocné," řekla serveru Seznam Zprávy mluvčí STAN Sára Beránková. Hlubuček nereagoval na dotaz, zda se v patnáctidenní lhůtě odvolá. Pokud by odvolání podal, rozhodovalo by o něm předsednictvo hnutí.

V kauze Dozimetr policie loni obvinila Hlubučka, bývalého finančního ředitele DPP Mateje Augustína nebo podnikatele Michala Redla. Skupina obviněných podle policie systematicky obsadila klíčové pozice v podniku tak, aby dosazení spřátelení manažeři mohli ovlivňovat výběrová řízení s cílem získat úplatky.

Kvůli kontaktům s Redlem tehdy rezignoval ministr školství Petr Gazdík (STAN), europoslanec Stanislav Polčák ze stejného důvodu pozastavil své členství ve STAN. Toto pondělí pak Polčák na twitteru oznámil, že členství v hnutí po osmi měsících obnovil, protože doložil, že s kauzou kolem pražského dopravního podniku nemá nic společného.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MHMP

Štítky kauza, Dozimetr, Petr Hlubuček, korupce, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hnutí STAN vyloučilo bývalého náměstka pražského primátora Petra Hlubučka  |  Politika  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.