Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Koaliční smlouva je hotová, uvedl Hřib. V týdnu ji schválí jednotlivé strany

Povolební jednání, která se v Praze táhnou přes čtyři měsíce, spějí ke svému konci. Zástupci vyjednávacích týmů Spolu (ODS, TOP 09, KDU-ČSL), Pirátů a STAN v Praze přes noc na pátek dokončili podobu koaliční smlouvy. Novináře o tom informoval dosluhující primátor Zdeněk Hřib a doplnil, že smlouvu budou v následujícím týdnu schvalovat jednotlivé strany.

„Dokončili jsme koaliční smlouvu včetně příloh," uvedl dnes Hřib. Informaci o dokončení koaliční smlouvy potvrdil také předseda klubu zastupitelů Spolu Zdeněk Zajíček (ODS). Smlouva by měla být podepsaná ještě před jednáním zastupitelů 16. února. Tam by mělo dojít ke zvolení nového vedení Prahy. Primátorem by měl být Bohuslav Svoboda (ODS), dosluhující primátor Zdeněk Hřib by měl být jeho náměstkem pro dopravu.

Jednání mezi jednotlivými kluby začalo ve čtvrtek ve čtyři hodiny odpoledne a v užším složení pokračovalo až do půlnoci. Politici podle čtvrtečního vyjádření zejména finalizovali přesné znění programu a řešili také personální otázky. Zajíček doplnil, že nyní se ještě zpracovávají korektury dokumentů. Zcela hotové podklady by pak dnes nebo v sobotu měly zamířit do vnitrostranického schvalování všech pěti stran, které se budou koalice účastnit.

„V průběhu víkendu předložíme koaliční smlovu pražské členské základně Pirátů k diskuzi a k následnému schválení, tak jak bylo předem avizováno potenciálním koaličním partnerům, na půdorysu 4 místa v radě pro Piráty, 2 místa pro STAN a 5 míst pro koalici SPOLU,“ uvedla v tiskové zprávě členka vyjednávacího týmu Pirátů Jana Komrsková.

Ohodnoť článek

Foto Honza Faltus

Štítky koaliční smlouva, volby, Spolu, Piráti, STAN, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koaliční smlouva je hotová, uvedl Hřib. V týdnu ji schválí jednotlivé strany  |  Politika  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.