Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

VIDEO: Babiše nepustili do kostela, tak exhiboval ve frontě na klenoty

Předseda opozičního hnutí ANO a prezidentský kandidát Andrej Babiš se chtěl dnes vypravit na návštěvu kostela Panny Marie Vítězné a Pražského Jezulátka. Když se to provozovatelé kostela dozvěděli, raději budovu uzavřeli, aby Babiše nemuseli dovnitř pustit. Expremiér tak změnil plán a dnes vyrazil v rámci prezidentské kampaně do fronty na korunovační klenoty, které jsou ode dneška vystaveny ve svatovítské katedrále na Pražském hradě.

Babiš nemohl do kostela, tak se šel podívat na korunovační klenoty

Už včera jsme informovali o tom, že zástupci kostela Panny Marie Vítězné a Pražského Jezulátka se rozhodli dnes dopoledne budovu neotevřít. „Svůj úmysl navštívit tento kostel dnes v médiích prezentoval prezidentský kandidát Andrej Babiš. Vzhledem k načasování a mediální prezentaci této návštěvy ji jednoznačně považujeme za součást předvolební kampaně, která je navíc vedena velmi útočným a strach vyvolávajícím stylem, a se kterou se rozhodně nemůžeme ztotožnit,“ napsali na stránky kostela.

Babiš tak byl nucen změnit plány a dnes dopoledne se vydal na Pražský hrad. „Vy jste mi zbourali Jezulátko, tak jsem přišel inkognito,“ řekl Andrej Babiš pro Seznam Zprávy a zamířil do fronty mezi turisty, kteří čekali, až se na ně dostane řada a budou se moci podívat na vystavené korunovační klenoty. Ty může veřejnost vidět od dnešní deváté hodiny ranní až do soboty 21. ledna v katedrále svatého Víta.

VIDEO: Lidé čekají ve frontě na korunovační klenoty hodiny

Od dnešních devíti hodin jsou v příčné lodi svatovítské katedrály na Pražském hradě vystaveny korunovační klenoty. Jejich výstava vyvolala obrovský zájem turistů, kteří zaplnili areál Hradu. Lidé čekali ve frontě na korunovační klenoty hodiny....

Babiš chtěl k Pražskému Jezulátku, karmelitáni kostel raději zavřeli

Prezidentský kandidát Andrej Babiš se zítra dopoledne chystal na návštěvu kostela Panny Marie Vítězné a Pražského Jezulátka. Bosí karmelitáni, kteří ho provozují, se ale rozhodli budovu raději zavřít a Babiše dovnitř nepustit. Nesouhlasí totiž s...

„Kdo jste si dnes místo práce už také odskočil na korunovační klenoty?“

Babiš pracuje na své prezidentské kampani i přesto, že sněmovna se dnes dopoledne sešla, aby v tomto volebním období podruhé hlasovala o vyslovení nedůvěry pětikoaliční vládě Petra Fialy (ODS). Hlasování vyvolalo právě Babišovo hnutí ANO.

I to je důvod, proč je Andrej Babiš terčem vtípků. „Kdo jste si dnes místo práce už také odskočil na korunovační klenoty?“ napsal dnes dopoledne na svůj Twitter ministr práce a sociálních věcí a předseda KDU-ČSL Marian Jurečka.

„Kdybych byl ve sněmovně, tak zase budou média říkat, že to je nějaká prezidentská kampaň. To určitě nemá nic společného. Ale budu se snažit přijít na hlasování, to by mělo být zítra," řekl Andrej Babiš ČTK. Babiš dorazil zhruba dvacet minut před desátou hodinou a asi tři hodiny čekal ve frontě, v níž před ním původně byly stovky lidí.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ivo Spisar

Štítky fronta, korunovační klenoty, turismus, Andrej Babiš, kampaň, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Babiše nepustili do kostela, tak exhiboval ve frontě na klenoty  |  Politika  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.