Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Babiš chtěl k Pražskému Jezulátku, karmelitáni kostel raději zavřeli

Prezidentský kandidát Andrej Babiš se zítra dopoledne chystal na návštěvu kostela Panny Marie Vítězné a Pražského Jezulátka. Bosí karmelitáni, kteří ho provozují, se ale rozhodli budovu raději zavřít a Babiše dovnitř nepustit. Nesouhlasí totiž s jeho útočnou kampaní.

Svůj úmysl oznámili zástupci kostela na Malé Straně dnes na svém webu, zítra 17. ledna dopoledne ho raději neotevřou. „Svůj úmysl navštívit tento kostel dnes v médiích prezentoval prezidentský kandidát Andrej Babiš. Vzhledem k načasování a mediální prezentaci této návštěvy ji jednoznačně považujeme za součást předvolební kampaně, která je navíc vedena velmi útočným a strach vyvolávajícím stylem, a se kterou se rozhodně nemůžeme ztotožnit,“ píše se na stránkách kostela.

Podle karmelitánů chtěl známé poutní místo a samotnou sošku Babiš svou návštěvou zneužít.

„Kostel je jinak otevřen všem návštěvníkům bez ohledu na jejich přesvědčení, tedy i A. Babišovi, k osobní modlitbě, nikoliv politické kampani,“ dodali karmelitáni a ostatním návštěvníkům se omluvili.

Pro ČTK Andej Babiš (ANO) řekl, že návštěvu zneužít nechtěl, a že narozdíl od Petra Pavla agresivní kampaň nedělá. „Je mi to líto. Půjdu tam jindy a nikdo o tom nebude vědět," uvedl Babiš.

Kostel je normálně otevřen od půl deváté ráno do sedmi večer.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Kostel Pražského Jezulátka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ev Ik

Dobře oni ! Ten lhář si opravdu nevidí do pusy. Ale rozmohl se nám tu takový nešvar. Kovaní komunisté se obracejí na víru....

Úterý, 17. ledna 2023, 06:45Odpovědět

Babiš chtěl k Pražskému Jezulátku, karmelitáni kostel raději zavřeli  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.