Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

VIDEO: Další Vondráčkovo faux pas. Šéf Sněmovny zvedl před jednáním na kolegy prostředníček

Starý známý zdvižený prostředníček se opět vrátil do Poslanecké sněmovny. Vulgární gesto, které před třinácti lety použil někdejší premiér a šéf ODS Mirek Topolánek, dnes napodobil předseda Poslanecké sněmovny Radek Vondráček z ANO. Přímo u své poslanecké lavice zvedl prostředníček směrem ke svému kolegovi.

Podle Vondráčka se jednalo o legraci a za gesto se ihned omluvil. „Pár slov k dnešnímu gestu před začátkem jednání Sněmovny. Rád bych zdůraznil, že ještě neprobíhala schůze. Byla to reakce na jiné gesto kolegy a kamaráda a samozřejmě se jednalo o legraci,“ dodal Vondráček.

Později se za gesto, které směřoval na poslance ANO Ladislav Oklešťka, omluvil. "Veřejnosti se omlouvám, kolega Láďa Okleštěk se jistě neurazil," dodal.

Není to poprvé, co se Vondráček dopustil faux pas v Poslanecké sněmovně. Na podzim roku 2017 v botách a s kytarou v ruce stál na předsednickém pultíku a zpíval svým kolegům. Celé akci měla předcházet bujará oslava ve sněmovní restauraci. Vondráček akci potvrdil s tím, že sál byl v té době v rekonstrukci a že se vůbec nemá za co stydět. „Já se k tomu dokonce hrdě hlásím. Jen to tedy není úplně aktuální, v tu dobu jsem ještě nebyl předsedou Poslanecké sněmovny,“ řekl.

Ohodnoť článek

Foto PSP ČR

Štítky Praha, Poslanecká sněmovna, Radek Vondráček, prostředníček, Poslanecká sněmovna ČR, ANO 2011, Mirek Topolánek, ODS, Ladislav Okleštěk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Další Vondráčkovo faux pas. Šéf Sněmovny zvedl před jednáním na kolegy prostředníček  |  Politika  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.