Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Primátor Prahy? Z toho tlaku bych se zbláznil, řekl Novotný na dnešní talkshow se Zdeňkem Hřibem

Dnes v šest hodin večer se v obřadní místnosti Úřadu městské části Praha-Řeporyje uskutečnila talkshow primátora Hlavního města Prahy Zdeňka Hřiba, který v rámci pořadu Kobereček vyzpovídal starostu městské části Řeporyje Pavla Novotného.

První polovina večera, kterou vyplnila asi dvacetiminutová talkshow, se nesla ve velice uvolněném duchu. Primátor hlavního města Prahy Zdeněk Hřib na úvod večera věnoval Pavlu Novotnému helmu s nálepkami Pirátské strany, České republiky a s nápisem „Pavlovi Zdeněk“ jako narážku na to, že Pavel Novotný vystupuje v pořadu s názvem „Extrémní starosta“.

Úvodní rozstřel

Úvodním prvkem programu byl rozstřel, ve kterém Pavel Novotný odpovídal v rychlosti na krátké dotazy Zdeňka Hřiba. „Ondráček, nebo Řepka,“ ptá se Hřib. „Řepka,“ odpovídá zklamaně Novotný. „Politika, nebo bulvár?“ „Politika.“ „Oblek, nebo holý zadek?“ „Oblek.“  

Povídání o ODS

Prvním rozsáhlejším tématem byl uplynulý kongres ODS, který se o víkendu uskutečnil v O2 Universu. Pavel Novotný vzpomínal zejména na Jaroslava Kuberu, který byl členem ODS, ještě o víkendu se účastnil zmiňovaného sjezdu a zemřel hned v pondělí 20. ledna. „Na kongresu ODS mi ukazoval krokoměr, měl tam jedenáct tisíc kroků,“ vzpomíná s obdivem v hlase Novotný. „Přemýšlel jsem, že bych přestal kouřit, ale nakonec jsem toto usnesení odložil,“ zavřel starosta Řeporyjí s úsměvem. Jako vzpomínka na Jaroslava Kuberu proběhla na závěr celého večera symbolická minuta ticha, kterou spontánně inicioval jeden z diváků, který se označil za řeporyjského starousedlíka.

Komunální politika v Řeporyjích

„Jaká opatření jste zavedli abyste zvládli případný útok Ruska,“ pokládá Zdeněk Hřib s úsměvem na rtu otázku s narážkou na Novotného protiruské postoje. „Při tradičním rozsvěcení vánočního stromečku jsem zrušil přelet stíhaček, protože musíme šetřit benzín,“ odpovídá vtipně Novotný.

Novotný jako primátor?

Z úst Zdeňka Hřiba padlo také tvrzení, že se Pavel Novotný prý vidí v roli primátora hlavního města Prahy. „Mám se připravovat na to, že se potkáme v příštích volbách,“ zeptal se. „Já jsem provokoval. Já mám moc práce v Řeporyjích. Já nebudu primátor, protože nemám rád ty stranické hrátky. Navíc nemám dva roky na to, abych se prokousával, musel bych objíždět místí sdružení. A asi bych navíc nebyl dobrý primátor, protože bych nadržovat Řeporyjím,“ uzavírá Novotný.

Otázky z publika

Pavel Novotný je prostě showman, i proto byla minimálně první část setkání poměrně vtipná. „Dokážete rozdělit roli showmana a politika,“ ptá se Zdeněk Hřib. „Ona je to vlastně taková sranda. Já jsem velmi odolný, ale občas mám pocit, že mě z toho jebne. Když si však představím roli pražského primátora, všechny ty třistakrát znásobené tlaky, tak to si říkám, že jsem ještě v pohodě.“

Druhá polovina setkání patřila publiku. Diváci se ptali na vážnější témata a většinou svůj prostor využili k tomu, aby položili otázku nikoliv „svému“ starostovi, ale primátorovi Hřibovi, se kterým nemají tak jednoduchou šanci se potkat. Otázky z publika se týkaly například vystěhování nočního klubu z holešovické tržnice, digitalizace katastru nebo koupání v přírodě.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky talkshow, Pavel Novotný, Zdeněk Hřib, Praha, primátor hlavního města Prahy, Řeporyje, talk show, ODS, Česká pirátská strana, Jaroslav Kubera, primátor, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Primátor Prahy? Z toho tlaku bych se zbláznil, řekl Novotný na dnešní talkshow se Zdeňkem Hřibem  |  Politika  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.