Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Historické tramvaje se vrací na koleje. Poprvé vyjedou už v sobotu

Pražský dopravní podnik vrací do provozu historické tramvajové linky 41 a 42, které spojují všechny důležité turistické atrakce. Tramvaje budou jezdit vždy o víkendech a ve státní svátky.

Linka číslo 41 vyjíždí z Vozovny Střešovice, kde si lidé mohou prohlédnout Muzeum MHD, a míří přes Pražský hrad k planetáriu.

Tramvaj 42 zase začíná na stanici Dlabačov a projede centrum Prahy přes Hlavní nádraží, Národní divadlo či Malostranské náměstí.

Na obou linkách neplatí tarify Pražského integrovaného systému a je třeba si zakoupit jízdné. Na lince 41 je to jednorázová jízdenka 100 korun a 60 korun po slevě, na 42 stojí celodenní 250 korun, zlevněná 150 korun. Ta pak platí i na lince 41.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto DPP

Štítky tramvaj, historie, doprava, turistika, jízdenky, Dopravní podnik hl. m. Prahy, Národní divadlo v Praze, Muzeum městské hromadné dopravy v Praze, Praha, Pražský hrad, Malostranské náměstí, Planetárium Praha, Tramvajová smyčka Dlabačov, Vozovna Střešovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Historické tramvaje se vrací na koleje. Poprvé vyjedou už v sobotu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.