Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Praze uvidíme divácky nejúspěšnější filmy. Dnes začíná Best Film Fest

V pražských kinech Atlas, Evald, Lucerna a Mat dnes začíná přehlídka Best Film Fest, která nabídne divácky úspěšné filmy druhé poloviny letošního roku. Zájemci je mohou do 18. prosince navštívit za jednotnou cenu 69 korun. Na programu jsou podle organizátorů oblíbené zahraniční i domácí tituly, festivalové hity, dokumenty i animované rodinné filmy. Akce se koná od roku 2011 dvakrát do roka, vždy v zimě a v létě.

Promítat se bude například vítězný snímek letošního filmového festivalu v Cannes - thriller Parazit - či vítěz letošního benátského filmového festivalu - drama Joker. Na programu jsou také tragikomedie Quentina Tarantina Tenkrát v Hollywoodu, úsměvná kronika života příslušníků britské aristokracie a jejich zaměstnanců Panství Downton či poslední novinka od oscarového režiséra Woodyho Allena Deštivý den v New Yorku.

Diváci se mohou také těšit na životopisné drama Nikdy neodvracej zrak od režiséra oscarového snímku Životy těch druhých Floriana Henckela von Donnersmarcka, který natočil příběh inspirovaný životem výtvarníka Gerharda Richtera. Na přehlídce jsou zastoupeny rovněž dokumenty - životopisný portrét Pavarotti od oscarového režiséra Rona Howarda. Animovanou sekci zastupuje například rodinný dobrodružný snímek Lví král.

Z českých filmů festival uvede komedie Přes prsty a Poslední aristokratka. Program nabídne také oceňované drama Václava Marhoula Nabarvené ptáče či herecký koncert Jiřího Schmitzera a Ladislava Mrkvičky v road movie Staříci. Přehlídka představí rovněž dokumentární portrét Olgy Sommerové Jiří Suchý - Lehce s životem se prát. Pro celou rodinu je pak určena pohádka Hodinářův učeň.

Kompletní program přehlídky Best Film Fest najdete zde.

Autoři | Foto Facebook KOMORNÍ KINO EVALD

Štítky ČR, film, Best Film Fest, Praha, Palác Lucerna, Atlas, režisér, Filmový festival v Cannes, Quentin Tarantino, Benátský filmový festival, Woody Allen, kino, Parazit, Florian Graf Henckel von Donnersmarck

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Praze uvidíme divácky nejúspěšnější filmy. Dnes začíná Best Film Fest  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.