Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Začíná filmový festival Febiofest. Potrvá až do 24. září a nabídne přes sto filmů

V pražském Obecním domě dnes předáním cen Kristián začne již 28. ročník mezinárodního filmového festivalu Febiofest. Hosté dnes zhlédnou nejnovější film Woodyho Allena s názvem Festival pana Rifkina. Filmový festival v Praze potrvá do 24. září a nabídne přes sto filmů z celého světa. Některé z filmů osobně představí jejich tvůrci.

Režisér filmu Předčítač uvede na festivalu svůj nový film

Cenu Kristián dnes obdrží herec Jiří Lábus, herečka Božidara Turzonovová a britský producent Mike Downey.

Hlavní soutěž představí debuty a druhé filmy talentovaných filmařů. Soutěž komedií přinese komedie z celého světa. Amnesty International Febiofest Award, udělovaná ve spolupráci s českou pobočkou Amnesty International, ocení snímky s lidskoprávní tematikou. Čtvrtá soutěžní sekce I ty jsi filmařem! je určena amatérským filmařům, kteří tentokrát po svém zpracovávali téma Moje město.

Stephen Daldry, režisér filmových hitů jako Hodiny, Billy Elliot nebo Předčítač, uvede na festivalu svůj nový televizní film Together. Vlastní sekci má na festivalu norský kameraman Sturla Brandth Grøvlen, který přijede představit své snímky Shirley s Elisabeth Mossovou v hlavní roli, oceňované Kamenné srdce, českým divákům známý oscarový snímek Chlast a novinku Last and First Man.

Hlavním dějištěm Febiofestu je Cinema City Slovanský dům v centru Prahy. Promítat se bude také v kině Edison Filmhub a v Kině Pilotů. Nová sekce VR Cinema s filmy ve virtuální realitě dostane prostor v Centru současného umění DOX.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Febifest

Štítky ČR, film, festival, Febiofest, kultura, Praha, filmový festival, Woody Allen, filmař, Obecní dům, Amnesty International, Jiří Lábus, Božidara Turzonovová, Mike Downey

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začíná filmový festival Febiofest. Potrvá až do 24. září a nabídne přes sto filmů  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.