Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

PRAŽSKÉ LETŇÁKY: Letní kino Zeď láká na zajímavé filmy v přátelské atmosféře

Letní kino Zeď promítané na stěnu neziskového mezinárodního centra současného umění MeetFactory vám nabídne večerní zábavu v nevšedním prostředí. Kdo dřív přijde, lépe sedí. K dispozici jsou sedací pytle, lehátka a židle. V kině za dobrovolné vstupné na vás čeká i venkovní bar.

Na židlích deky, toalety v budově

Venkovní kino u Meetfactory na pražském Smíchově nabízí každou středu od června do září promítání zajímavých snímků za dobrovolný příspěvek. Pokud chcete chytit místo dle vašeho přání, musíte přijít tři čtvrtě hodiny před začátkem filmu. Ty se promítají po setmění, v červnu a červenci ve 21:30, v srpnu a září ve 20:30. 

Meetfactory to má promyšlené. Na židlích jsou k dispozici deky a i přesto, že je kino venku, není problém si dojít do budovy na toaletu. V kině jsou vítáni i psi, kteří bez problému mohou sdílet sedací pytel, pokud se vám ho podaří ulovit. Že je o kino zájem, jde poznat jednoduše tím, že je deset minut před začátkem filmu plno. Minulý rok to bylo stejné. Nynější ročník však trochu komplikují opravy komunikací na Smíchově a cesta ke kinu je tedy o něco složitější.

Nažloutlý obraz zkazil zážitek

Nastávající program kina:
29.7.  Pro Samu
5.8.    My
12.8.  Tohle je náš svět 
19.8.  Mustang
26.8.  Dívka

Co pochválit nelze, je kvalita přenosu filmu. Těžko říct, jestli je to tak vždy, ale u snímku Srdcová královna vysílaného ve středu nažloutlý obraz kazil celkový požitek. Tmavší scény byly hůře vidět a kvůli obrazu film vyžadoval větší míru soustředění, než by mohlo být požadováno od aktivity, jako je letní kino. S filmem samotným to nemá co dělat, výběr byl dobrý a film je kvalitní, určitě stojí za zhlédnutí, možná jen s lepším obrazem, který si jednoznačně zaslouží.

Na baru je k dispozici točené pivo, míchané alkoholické drinky, nealko i drobné občerstvení. Nápoje se podávají v zálohovaných kelímkách (záloha je 20 korun) nebo ve skleněných lahvích. Hospodské ceny nečekejte, ale na bar jsou ceny normální – 0,4 l piva za 42 korun, gin tonic za 100 korun a domácí limonáda za 45. Z občerstvení si můžete koupit brambůrky či arašídy.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky letní kino, Meetfactory, recenze, kino, film, židle, Smíchov, současné umění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

PRAŽSKÉ LETŇÁKY: Letní kino Zeď láká na zajímavé filmy v přátelské atmosféře  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.