Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

KULTURA V PRAZE: Vědomá party, performance nebo festival tance

Festival tance nebo performativní prohlídka Prahy? Tyto a další kulturní zážitky na vás v metropoli čekají příští týden.

Čítárna Unijazzu meets Punctum

Punctum - Krásovka (Krásova 27), 7. 6. 2020, 19:00
Multižánrová kulturní oslava svobody. Skvělá poezie, hudba a uvolněná atmosféra první post-corona akce na krásovce. Vystupují: Dominik Zezula, Milan Ohnisko, Kamil Bouška,  Pavel Kašpar, Veronika Dvorská, Vojta Vacek, Mery Je Iluze. O hudební složku se postará Dominik Zezula.

Dokumentární pondělí ve Světozoru: Vítězné dokumenty FAMUFESTu

Kino Světozor (Vodičkova 41), 1. 6. 2020
FAMUFEST je studentský festival, jehož program odráží současnou tvorbu studentů Filmové a televizní fakulty Akademie múzických umění v Praze. Jeho cílem je představit veřejnosti současné mladé talenty české kinematografie. V pondělí budou promítnuty snímky Dobré zprávy (režie: Ondřej Šálek) a The Conductor (režie: René Kmet); snímky zvítězily v letošní soutěži FAMUFESTu v kategorii krátkometrážního dokumentu.

Suburbia ~ premiéry

6. 6. 2020, 20:00
Přijede k vám návštěva, kterou byste rádi provedli po Praze, ale klasický okruh po Starém Městě vás už nebaví? Vyzkoušejte performativní procházku městem. Způsob performence a jeho poloha se vždy proměňuje jak s účastnickou skupinou, tak s různými performery v roli průvodců. Během června Suburbia pořádá několik procházek s odlišnými performery. S sebou si vezměte kvalitní pohodlnou obuv, sluchátka a chytrý telefon. Více informací a další termíny najdete zde. https://www.facebook.com/suburbiaperformance/

32. ročník festivalu TANEC PRAHA

4. 6. - 29. 6. 2020
Pokud vás zajímá pohybové umění, neměl by vám uniknout festival tance v tanečním divadle PONEC na Žižkově a dalších kulturních prostorách v Praze.. Čeká vás řada zajímavých tanečních vystoupení, například premiéra díla Zápas s jazykem, projekt Plíce Žižkova či představení Jáma lvová. Podrobný program najdete na www.tanecpraha.cz a vstupenky je možné koupit na GoOut.

MixART: Tváří v tvář

prostor39 (Řehořova 33), 6. 6. 2020, 17:30
Jestli chcete zkusit něco vážně praštěného, vyzkoušejte "vědomou party". Dobré jídlo, hudba a pití vás nemine, ale pozor. Specifikem vědomé party je i to, že se na ní nepije alkohol.  Večírek se nese v duchu manter, extatického tance a zpěvu. 

Ohodnoť článek

Foto Facebook Kino Světozor

Štítky kultura, přehled, akce, Praha, festival, tanec, Milan Ohnisko, Kamil Bouška, Paul Kaspar, Unijazz, Akademie múzických umění v Praze, Tanec Praha, Žižkov, Divadlo Ponec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURA V PRAZE: Vědomá party, performance nebo festival tance  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.