Počasí dnes31 °C, zítra22 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Do divadla v létě na výstavu. Modrá květina nabízí v Hybernii unikátní zážitek

PR článek

První divadlo v Česku nabídne v létě úplnou novinku. Zatímco herci si užijí divadelní prázdniny, návštěvníky vstupního foyer Divadla Hybernia čeká nevšední audiovizuální zážitek. Jediná moderní, multimediální výstava v Praze s názvem Modrá květina: Magický vizuální zážitek propojí ojedinělou budovu divadla s historií Prahy.

Hlavní roli tentokrát sehrají originální audiovizuální prvky ve 2D a 3D provedení. Ty promítá autorka na plátna a televizní obrazovky ve formě gotických oken ve foyer. Výstava tak zavede diváka populární formou do historických momentů, které významně město v minulosti ovlivnily. Sama budova divadla Hybernia, která byla původně kostelem se stane součástí expozice. Ta připomene středověkou povodeň, která zničila část města, morovou epidemii, třicetiletou válku a další události, které podobu města utvářely.

Vše je doplněné o zvuk, animace, efekty a další neočekávané reálie. Výstava je tak vyprávění napříč časem a prostorem. Příběhem provází žena – mniška, která prochází historií a v každé části ji zastupuje jeden element. Diváci uvidí během promítání symboly květiny, ptáka, ruky, mnicha a různé elementy. Ty se na konci spojí v modrou květinu, která je symbolem naděje.

„Hybernia bývala klášter a kostel, chtěla jsem proto vytvořit pro diváka pocit, že se právě v klášteře nachází. Vybrala jsem klíčové momenty z historie, které kdyby se nestaly, vypadaly by dějiny města jinak,“ upřesňuje Marie Krajplová, umělkyně a autorka Modré květiny. Na výstavě autorka vytvořila šest velkých gotických oken z obrazovek televizí, za nimi se bude měnit roční období. Pro projekt získala také některé dohledatelné artefakty, například staré kresby a rytiny z období let 1400 až 1945.

Návštěvníci mohou výstavu projít s komentářem a spojit jí s prohlídkou celé historické budovy divadla se zakončením na střeše, kde je terasa s krásným výhledem na Prašnou bránu a historické domy. Výstavu Modrá květina je možné navštívit sedm dní v týdnu od 10 do 18 hodin. Doba trvání se mění v závislosti na dalším programu divadla. Bližší informace najdou zájemci vždy na webových stránkách divadla www.hybernia.eu.

Ohodnoť článek

Štítky divadlo, Hybernia, výstava, Modrá květina, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do divadla v létě na výstavu. Modrá květina nabízí v Hybernii unikátní zážitek  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.