Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Výstava dýní v botanické zahradě se letos inspiruje asijskou kulturou

Botanická zahrada v pražské Troji nabídne návštěvníkům od 13. do 31. října šestnáctý ročník přehlídky dýní a dýňových dekorací. Výstava zároveň připomene asijskou kulturu, informovala Botanická zahrada Praha v tiskové zprávě. Součástí výstavy bude doprovodný program – podzimní workshopy, dlabání dýní nebo oslavy Halloweenu.

„Výstava dýní je již tradičně vrcholem našeho podzimního programu. Návštěvníci se mohou opět těšit na pestrou přehlídku přírodnin a zábavné víkendy plné dýní, dýňového tvoření a také na oblíbený halloweenský lampionový průvod a opékání špekáčků,“ uvedl ředitel zahrady Bohumil Černý.

Zahrada seznamuje návštěvníky s asijskou flórou

Dodal, že sezona v botanické zahradě je inspirována asijskou flórou, přírodou a kulturou. Na dýňových dekoracích tak budou k vidění motivy například vrcholků Himálaje, lampionů nebo draků. Návštěvníci se rovněž mohou opět těšit na gigantickou dýni od pěstitele Jana Staňka.

Ve znamení Asie se program botanické zahrady nese celý rok. Výstavy, přednášky i komentované prohlídky v průběhu roku přibližují návštěvníkům asijskou floru zemí, do kterých se odborníci dříve vydali na expedice – naposledy vloni do Jižní Koreji.  

Součástí přehlídky dýní bude i doprovodný program. Například o víkendu 14. až 15. října a 21. až 22. října se budou konat kreativní dílny s podzimní tematikou. O víkendu 28. a 29. října pak mohou návštěvníci dlabat dýně a vyrobit si dýňové lucerny pro nadcházející halloweenský průvod botanickou zahradou, který se uskuteční v úterý 31. října. Výstavu doprovodí interaktivní prvky a hry s dýněmi.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři , | Foto Botanická zahrada hl. m. Prahy

Štítky Botanická zahrada, kultura, zábava, podzim, Halloween, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výstava dýní v botanické zahradě se letos inspiruje asijskou kulturou  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.