Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Nedělní koncert The Weeknd omezí dopravu. Jeďte MHD, apeluje policie

Kvůli koncertu kanadského zpěváka The Weeknd bude v neděli odpoledne uzavřena pro auta část pražských Letňan. Do uzavřené oblasti budou policisté a strážníci pouštět pouze vozidla záchranářů, městské hromadné dopravy a lidí, kteří v lokalitě bydlí. Návštěvníkům koncertu doporučuje policie využít městskou hromadnou dopravu, jinak riskují několikahodinové čekání v kolonách aut.

Podle informací na stránkách městské části Praha 18 bude pro dopravu uzavřena vnitřní část Letňan. „Vzhledem k deštivému počasí nám navíc magistrát pomůže zajistit dopravní obslužnost provizorního parkoviště před OC Letňany,“ uvádí radnice. Chce tak zabránit opakování dopravního kolapsu po vystoupení skupiny Depeche Mode o minulém víkendu.

Kanadský zpěvák Abel Makkonen Tesfaye, známý jako The Weeknd, vystoupí na letišti v pražských Letňanech v neděli večer. Doprovodný program začne kolem 16:00.

Bezpečnostní opatření ze strany pražské policie a s tím spojené uzávěry začnou o poznání dřív," uvedla na webu policie mluvčí Violeta Siřišťová.

Kolony můžou znamenat až několikahodinové čekání

Do uzavřené oblasti bude umožněn vjezd pouze složkám integrovaného záchranného sytému, městské hromadné dopravě a rezidentům. Pro rychlejší odbavení na kontrolních místech doporučuje policie rezidentům připravit si rezidenční kartu, aby policisté nemuseli kontrolovat bydliště podle občanského průkazu.

Policisté apelují na návštěvníky koncertu, aby k cestě na akci využili městskou hromadnou dopravu. Ta je přiveze téměř až na místo konání. „Pro osobní motorovou dopravu je v této lokalitě značně omezená parkovací kapacita a každý, kdo chce přijet autem, riskuje několikahodinové čekání v kolonách, které se dají předpokládat,“ uvedla policejní mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři , | Foto The Weeknd

Štítky hudba, koncert, kultura, The Weeknd, Praha, doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nedělní koncert The Weeknd omezí dopravu. Jeďte MHD, apeluje policie  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.