Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Praha příští rok rozdělí kulturním projektům čtyři sta milionů

Radní hlavního města odsouhlasili rozpočet programu na podporu kulturních projektů pro rozvoj kultury v roce 2024. Pro jednoleté i víceleté dotace bude k dispozici čtyři sta milionů korun, o dvacet víc než letošní rok.

Program podpory v oblasti kultury a umění vyčlenil pro víceleté dotace pro roky 2025 až 2027 27,7 milionu korun, zbytek si rozdělí ty jednoleté v roce 2024. Letošní rok bylo v programu 380 milionů.

„Chceme, aby dotační program odpovídal pražské kulturní politice a chceme tak podporovat jedinečné projekty, které Prahu umístí na kulturní mapu světa,“ komentoval rozhodnutí v tiskové zprávě Jiří Pospíšil (TOP 09), náměstek primátora pro oblasti kultury.

Hlavní město nabízí finance projektům v oblasti hudby, divadla, tance, nonverbálního umění a nového cirkusu, literatury, audiovize, vizuálního umění i mezioborovým nápadům. Zájemci mohou žádat do 28. června, pak je bude hodnotit odborníci a komise. Dotace do dvou set tisíc bude schvalovat rada, vyšší pak zastupitelstvo.

„Peníze do kultury vnímám jako investici, která zvýší atraktivitu Prahy jako turistické destinace a přinese tak místním podnikatelům, i pražskému hospodářství tolik potřebné finance,“ uvedl Zdeněk Kovářík (ODS), radní s působností v oblasti financí, rozpočtu, fondů a podpory podnikání.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky rada hlavního města, kultura, program, rozpočet, projekty, dotace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha příští rok rozdělí kulturním projektům čtyři sta milionů  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.