Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Parkovací místa se vrátila pod Hrad a působí jako pěst na oko. Chtěli jsme rychlé řešení, řekl radní Bureš

Na chodníku v Nerudově ulici pod Pražským hradem vzniklá nová parkovací místa pro auta. Působí značně neesteticky a sklízí kritiku. Podle radního Prahy 1 pro dopravu Jiřího Bureše (ODS) působí parkoviště neesteticky, protože bylo vybudováno rychle a jde prý o dočasné řešení. „Chtěli jsme přijít s rychlým kompromisem,“ řekl naší redakci Jiří Bureš. Parkovací místa v Nerudově ulici už jednou byla, v roce 2018 však byla zrušena.

„Magistrát potažmo TSK s námi nemluví nebo mají zakázáno s námi mluvit“

V Nerudově ulici v Praze 1 vznikla nová parkovací místa pro držitele parkovacího oprávnění. Parkovací místa tam podle Bureše vznikla na základě „dlouhodobých požadavků místních obyvatel.“ „V květnu přišli na zastupitelstvo a přinesli petici, kde bylo podepsáno 66 lidí,“ řekl naší redakci Jiří Bureš.

Radní se rozhodl pro rychlé a podle jeho slov dočasné řešení. „Nějaká změna je v současné době složitější, magistrát potažmo TSK s námi nemluví nebo mají zakázáno s námi mluvit. Kdybychom měli povoleno spolupracovat s TSK, tak vymyslíme něco jiného,“ uvedl Bureš. Na dotaz, zda se Praha 1 pokoušela komunikovat s TSK o parkovacích místech v Nerudově ulici, Bureš odpověděl, že ne.

Podle vedoucího oddělení marketingu, PR a komunikace TSK Jiřího Wolfa nemá TSK se schvalováním úpravy parkoviště nic společného. „Tudíž ani nevíme, kde by mohla vzniknout situace, že TSK nekomunikovalo,“ uvedl Jiří Wolf naší redakci.

Bývalý šéf dopravního podniku Ďuriš zakládá hnutí Praha bez chaosu a míří do politiky

Jaroslav Ďuriš pracoval v pražském dopravním podniku třicet let. Začínal v provozních pozicích, po revoluci se dostal do středního managementu a od roku 2002 šéfoval personálnímu oddělení. Později působil jako ředitel českobudějovického...

„Splnili doslova nařízení příslušných předpisů a nakreslili tam čáry“

Jiří Bureš podle svých slov chtěl, aby parkovací místa byla vyznačena estetičtěji, a to sloupky a řetízkem. „Bohužel to nešlo. A ten dobrý nápad, tedy pojďme tady sklopit obbníky a pustit klasické šikmé parkování na chodníku, doprovodili tím, že splnili doslova nařízení příslušných předpisů a nakreslili tam čáry,“ řekl Bureš.

Podle Wolfa z TSK stanovil změnu dopravního značení odbor dopravy Prahy 1. „TSK - oddělení dopravního značení realizovalo dopravní značení dle příslušného stanovení – to je standardní a jedniný správný postup,“ hájí jednání TSK Wolf a dodává, že sklopení obrubníku zajišťovala městská část Praha 1 ve své režiji před vlastní instalací dopravního značení.

Hnus, co? Vedení Prahy kritizuje nový kruhový objezd u Prašné brány, Bureš ho hájí

Od včerejšího dne internetem kolují fotografie kruhového objezdu u Prašné brány v centru Prahy. Ten vznikl namalováním vodorovného dopravního značení, které v kontrastu s historickou Prašnou bránou působí neesteticky. Podle primátora Zdeňka Hřiba...

„To podloží jsme zpevnili“

Dalším problémem parkovacích míst na chodníku v Nerudově ulici je fakt, že povrch chodníku k parkování aut není vhodný. „Drahá vápencová mozaika není určena k podobné zátěži,“ uvedli zástupci Institutu plánování a rozvoje hlavního města Prahy na svém twitterovém účtu. „Je. Má-li pevný podklad, pak to není žádný problém,“ tvrdí Bureš. „To podloží jsme zpevnili,“ doplnil. Bureš uvedl, že by byl rád, kdyby parkovací místa v Nerudově ulici v budounu vypadala jinak.

Parkování v Nerudově ulici není jediným dopravním paskvilem na území Prahy 1. Začátkem května sklidili radní kritiku za zrealizování kruhového objezdu v historickém centru Prahy u Prašné brány. „Na kruhový objezd dostávám od tramvajáků díky, i policie říká, že došlo ke zjednodušení dopravy,“ tvrdí Bureš a dodává, že podle něj už o kruhovém objezdu u Prašné brány nikdo nemluví.

Ohodnoť článek

Foto Guillaume Desrumaux

Štítky doprava, parkování, Nerudova, Pražský hrad, Praha, Jiří Bureš, chodník, ODS, Jiří Wolf, dopravní značka, Prašná brána, Institut plánování a rozvoje hl. m. Prahy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Parkovací místa se vrátila pod Hrad a působí jako pěst na oko. Chtěli jsme rychlé řešení, řekl radní Bureš  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.