Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VIDEO: Na Barrandovském mostě už se frézuje, doprava je omezena. Podívejte se přímo na místo

Dnes ráno v Praze naplno začaly nejdiskutovanější opravy za posledních několik let. Dělníci se pustili do frézování silnice na Barrandovském mostě. Už ve středu se začne bourat jeden z nájezdů na most. Policie naší redakci potvrdila, že omezení dopravy na Barrandovském mostě nezpůsobuje žádná závažnější zdržení v dopravě v hlavním městě.

„Na mostě se muselo sundat zábradlí a svodidla a začíná frézování vozovek až na nosnou konstrukci mostu“

Rekonstrukce Barrandovského mostu je rozložena do několika let, letos potrvá 110 dní. V tomto roce vyjdou práce na 594,5 milionu korun.

Už v sobotu začaly na mostě přípravné práce, technika na most dorazila v neděli. Dnes ráno začali silničáři odstraňovat povrch silnice v pravém jízdním pruhu směrem do Braníku a také z nájezdové rampy ze Strakonické ulice. K demolici této rampy dojde už ve středu, kdy dělníci zároveň začnou opravovat římsy na mostě.

„Na mostě se muselo sundat zábradlí a svodidla a začíná frézování vozovek až na nosnou konstrukci mostu. Zároveň začíná demolice svodidlových zídek a postupně také říms tak, aby celé příslušenství mostu včetně vozovkového souvrství bylo odstraněno a mohla být shora sanována nosná konstrukce," uvedl pro ČTK náměstek ředitele Technické správy komunikací Josef Richter.

Začíná první etapa opravy Barrandovského mostu. Podívejte se na přehled objížděk

Rozsáhlá rekonstrukce dopravně nejvytíženějšího mostu je rozdělena do čtyř etap. Ta první, soustředící se na jižní část mostu, začne již tuto sobotu. V souvislosti s chystanými dopravními omezeními jsme pro čtenáře připravili přehled objízdných...

Lidé se nemusí bát, že by kvůli opravě Barrandovského mostu pomoc nepřijela včas, říká mluvčí záchranářů

Už v sobotu začne první etapa rozsáhlé rekonstrukce dopravně nejvytíženějšího mostu v České republice, Barrandovského mostu. Tato etapa se bude soustředit na opravu jižní části mostu. Přečtěte si, jak budou opravy komplikovat práci hasičům,...

Dopravní situace je zatím relativně klidná

Přes Barrandovský most projede denně 144 tisíc aut, a tak se čekalo, že omezení dopravy v tomto místě, způsobí zmatky nebo dopravní zácpy na objízdné trase. Dopravní situace přímo na místě však byla dnes ráno relativně klidná. „Neevidujeme žádné výrazné dopravní problémy v souvislosti se zahájením oprav Barrandovského mostu,“ řekl naší redakci dnes ráno policejní mluvčí Jan Daněk a dodal, že policie komplikace očekává a je na ně připravena.

Kolony pomalu jedoucích aut ve směru do centra se vytvořily dnes kolem sedmé hodiny ráno ve Strakonické ulici. Silnější provoz oproti normálu byl v ranní špičce naopak na objízdných trasách. Omezen bude jeden jízdní pruh na podjezdu pod mostem a práce budou probíhat deset dní. „Očekáváme, že prvních deset dní bude na Strakonické nejkomplikovanější situace. Během této doby dojde ke zbourání a pruh se zase obnoví,“ uvedl už dříve na tiskové konferenci náměstek pro dopravu Adam Scheinherr (Praha sobě).

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky oprava, doprava, most, Barrandovský most, Praha, Adam Scheinherr, Josef Richter, Technická správa komunikací hl. m. Prahy, Braník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Na Barrandovském mostě už se frézuje, doprava je omezena. Podívejte se přímo na místo  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.