Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Začíná rozšiřování sjezdu z Barrandovského mostu. Řidiči se zdrží půl hodiny

Od pondělí 6. dubna se začne rozšiřovat o jeden jízdní pruh sjezd z pražského Barrandovského mostu na Modřanskou ulici. Řidiči musejí při výstavbě počítat se zdržením až 30 minut. Sjezd bude rozšířen kvůli chystané rekonstrukci jižní části soumostí Barrandovského mostu, jejíž začátek je naplánován na první polovinu letošního května.

Posunou svodidla a odstraní keře

Nový pruh vznikne na pravé straně rampy ve směru z mostu k Modřanské a bude široký 3,5 metru. V souvislosti s tím budou všechny jízdní pruhy upraveny tak, že pravý pruh bude v celé své délce zhruba 40 metrů vyhrazen pro odbočení směrem do Braníku. Levý pruh s následným rozdvojením bude určen pro odbočení do Modřan.

Zároveň s tím bude posunuto pravé svodidlo a upraveno dopravní značení. Kvůli rozšíření komunikace budou odstraněny keře, které nyní podél sjezdu rostou. Práce vyjdou předběžně na deset milionů korun. 

Most budou opravovat až do podzimu

Práce začnou ve středu okolo deváté ráno a Technická správa komunikací je provede po částech. První potrvá do 24. dubna, kdy nejprve bude uzavřen pravý odbočovací pruh a dělníci budou rozšiřovat rampu. Řidiči budou moci odbočit do Modřanské. Následně bude uzavřen také prostřední jízdní pruh. V druhé fázi od 28. dubna do 1. května bude uzavřen levý odbočovací pruh a řidiči budou moci odbočit do Modřanské z centra.

Barrandovský most je ve špatném stavu a nebyl nikdy opravován. Celková rekonstrukce potrvá několik let. Loni byla opravena spodní část. Zahájení rekonstrukce je naplánováno na první polovinu května a práce potrvají 110 dní. Náklady jsou 594,5 milionu Kč. Jako první začne oprava jižní mostovky a zároveň s tím se vymění rampa ze Strakonické. Řidiči budou muset ve směru ze Strakonické využít objízdných tras.

Barrandovský most je ve špatném technickém stavu. Podívejte se do jeho útrob

Barrandovský most neprošel od svého kompletního otevření v 1988 žádnou rozsáhlou rekonstrukcí, a tak se dnes potýká s velkým množstvím viditelných i skrytých závad. Podívejte se, jak vypadá Barrandovský most zevnitř a přečtěte si, jaké problémy...

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Karelpipin, CC BY-SA 4.0 <>, via Wikimedia Commons

Štítky silnice, automobilová doprava, Barrandovský most, opravy, Technická správa komunikací hl. m. Prahy, Braník, Modřany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začíná rozšiřování sjezdu z Barrandovského mostu. Řidiči se zdrží půl hodiny  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.