Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Rekonstrukce omezí dopravu v ulicích Desítky a Devítky. Údržby a stavební práce potrvají až do dubna

Technická správa komunikací (TSK) zahájí poslední únorový den, tedy 28. února 2022, práce na komunikacích v Praze 10 a 9. Úpravy a dopravní omezení se budou týkat ulic Vršovická, Moskevská a Tupolevova, Veselská a Beranových. Stavební práce by měly trvat až do dubna.

Ve Vršovicích proběhne úprava silnice i chodníků

TSK na konci února odstartuje přípravné práce pro následnou rekonstrukci odbočovacího pruhu v úseku Vršovická –  Moskevská, která oficiálně započne 1. března 2022. Dělníci se během opravy zaměří také na obnovu asfaltového souvrství v úseku této frekventované vršovické křižovatky, a to ve směru z centra v délce zhruba 120 metrů. Stavební práce by měly skončit 27. dubna 2022.

Stavaři odstraní defekty vozovky a její výškové poklesy, vymění podloží do hloubky jednoho metru. V rámci oprav se zaměří také na sanace nízkotlakovou injektáží do hloubky tří metrů, opraví přilehlé chodníky včetně konstrukčního souvrství, dopravní značení a vyrovnají stávající povrchové znaky inženýrských sítí. Rekonstrukce by měla též přispět k výraznému zlepšení odtoku vody ze silnice. Objízdná trasa povede ulicemi Na Louži, K Louži a Moskevská. Řidiči by tak měli být během jízdy velmi obezřetní, jejich jízda totiž povede klidnějšími ulicemi, kde žije mnoho dětí a důchodců.

TSK poslední únorový den zahájí přípravné práce pro následnou souvislou údržbu komunikace také v ulici Tupolevova v Praze 9, která též oficiálně začne 1. března 2022, a to v úseku od kruhového objezdu s ulicí Veselská po křižovatku s ulicí Beranových. Stavební práce by měly skončit v průběhu dubna.

Mezi Palmovkou a Ohradou nepojedou tramvaje, výluka potrvá rok a čtvrt. Důvodem je rekonstrukce estakády

Rok a čtvrt dlouhá tramvajová výluka mezi Palmovkou a Ohradou bude komplikovat cestování po Praze od přelomu března a dubna. Důvodem bude rekonstrukce tramvajové estakády.

Údržba v ulici Tupolevova proběhne po částečných uzavírkách

V Praze 9 proběhne odfrézování asfaltových vrstev komunikace do tloušťky 5 cm, sanace podkladních vrstev, oprava trhlin, lokální vyrovnání obrub po celé délce opravovaného úseku či úprava takzvaných uličních vpustí včetně jejich pročištění. Následně bude ve zmíněném úseku položena nová obrusná vrstva a kanalizační poklopy budou dodatečně vyzvednuty do úrovně vozovky. Obnova čeká také dopravní značení.

Údržba silnice a cest v ulice Tupolevova bude probíhat po částečných uzavírkách, rozdělených do několika etap. Provoz zůstane zachován minimálně v jednom jízdním pruhu na každé straně s tím, že autobusy na zastávkách nebudou blokovat plynulý průjezd ostatních účastníků provozu. Po celou dobu prací bude možný provoz pro všechna vozidla směrem od Čakovic, přičemž v opačném směru budou moci projíždět pouze autobusy MHD a cyklisté. Ostatní doprava by měla vést po objízdné trase přes ulici Beranových. První a třetí etapa prací bude probíhat současně.

VIDEO: V Praze začala oprava tramvajové trati, kvůli které musí řidiči jezdit po náplavce

Na Rašínově nábřeží dnes začala oprava tramvajové trati, kvůli které budou muset řidiči ve směru od Palackého náměstí k Výtoni po náplavce. Auta po náplavce jezdí oddělena od chodců bloky do 8. března, v opačném směru jezdí podskalskými ulicemi....

1. etapa

28. 2. 2022 - demontáž původního dopravního značení + posun zastávek Dobratická a Fryčovická
1. 3. 2022, Beranových – Bukovecká, směr do centra
2. 3. - 11. 3. 2022, Beranových – Bukovecká, směr z centra
12. 3. - 13. 3. 2022, Beranových – Bukovecká, směr do centra
14. 3. - 19. 3. 2022, Beranových – Bukovecká, směr do centra

3. etapa

1. 3. 2022, Rýmařovská – Fryčovická BUS zastávka, směr do centra
2. 3. - 11. 3. 2022, Rýmařovská – Fryčovická BUS zastávka, směr z centra
12. 3. - 13. 3. 2022, Rýmařovská – Fryčovická BUS zastávka, směr z centra
14. 3. - 19. 3. 2022, Rýmařovská – Fryčovická BUS zastávka, směr do centra

Dopravní omezení pro 2. a 4. etapu souvislé údržby ulice Tupolevova, která naváže na 1. a 3. etapu, bude upřesněno.


 

Rekonstrukce Barrandovského mostu bude stát 594 milionů. Začne v květnu a potrvá čtyři roky

Druhou část rekonstrukce Barrandovského mostu pro Prahu udělá za 594,5 milionu korun firma Porr. Rekonstrukce mostu začne v první polovině května a potrvá čtyři roky. Soutěží se podle firmy podařilo zkrátit letošní dopravní omezení z původně...

Ohodnoť článek

Štítky rekonstrukce, stavba, doprava, silnice, omezení, Praha, Praha 9, Praha 10, Technická správa komunikací hl. m. Prahy, Vršovice, oprava, dopravní značka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce omezí dopravu v ulicích Desítky a Devítky. Údržby a stavební práce potrvají až do dubna  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.