Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Chodci by se nově měli dostat z Palmovky do ulice Švábky a na Rohanský ostrov

Pěší by se v Praze 8 měli nově dostat z Palmovky do ulice Švábky a na Rohanský ostrov. V plánu hlavního města je vybudovat až tři metry širokou cestu s mlatovým povrchem. Upraveno bude rovněž zanedbané veřejné prostranství mezi Palmovkou a Libeňským mostem. Na kolik cesta vyjde, bude záležet na konečné podobě projektu. Vyplývá to z dokumentu, který dnes schválili pražští radní. Pozemky, přes které cesta povede, patří magistrátu, dopravnímu podniku (DPP) nebo je má ve správě Praha 8. Na Palmovce se v budoucnu chystá nová výstavba.

Kolem pěšiny vyroste zeleň

Cesta protne území ohraničené ulicemi Libeňský most, Voctářova, Švábky, Sokolovská a Zenklova. „Linie cesty je nastavena tak, aby bylo snadné ji začlenit do budoucího veřejného prostoru plánované městské struktury. Trasa bude oddělena od stavebních pozemků ležících na jih od ní provizorním, ale kultivovaným oplocením a po celé trase je plánováno standardní veřejné osvětlení. Součástí záměru je výsadba zeleně v pásech podél tohoto pěšího propojení," píše se v dokumentu.

Město pracuje se dvěma variantami úprav plochy, podle nichž se pak odvíjí cena projektu. V takzvané minimalistické variantě by se jednalo pouze o zajištění faktického propojení s Libeňským mostem a ulicí Zenklova a náklady jsou odhadovány 15,4 milionu. V případě rozsáhlých úprav by se vyšplhaly na 21,6 milionu korun.

Zastavěny budou i pozemky od Zenklovy po Sokolovskou

V roce 2019 byla iniciován podnět na změnu územního plánu, který by úpravy na území umožnil.

V oblasti Palmovky je v budoucnu plánováno s rozsáhlou výstavbou. V současné době je zde především autobusové nádraží. Zastavěny budou rovněž pozemky od Zenklovy po Sokolovskou, kde dnes stojí nedostavěné Centrum Palmovka, které začala před asi 11 lety budovat Praha 8 a ve kterém měla mít sídlo. Budova dodnes není dokončena. Magistrát s Prahou 8 v minulosti podepsal memorandum o rozvoji Palmovky.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky chodci, doprava, pěšina, Palmovka, Praha 8, Praha, Rohanský ostrov, Dopravní podnik hl. m. Prahy, Libeňský most, Centrum Palmovka, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chodci by se nově měli dostat z Palmovky do ulice Švábky a na Rohanský ostrov  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.