Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Od pondělí se kvůli stavebním pracím opět uzavře část Prosecké ulice

Od pondělí 19. června se až do konce listopadu kvůli rekonstrukci uzavře část Prosecké ulice. Dnes o tom informovala Technická správa komunikací (TSK) a firma Eurovia CS. Tato výluka se bude týkat úseku, který je dlouhý asi 700 metrů, a to mezi křižovatkami s ulicí Na Labuťce a s ulicí Na Rozhraní. Uzavírka naváže na předchozí rok, kdy byla část ulice rovněž uzavřena.

Provedeme kompletní rekonstrukci Prosecké ulice včetně lokálních hloubkových sanací. Budeme pracovat rovněž na chodnících a dalších souvisejících objektech,“ uvedla mluvčí firmy Eurovia CS Iveta Štočková.

Povrch vozovky pak bude z asfaltových vrstev, konstrukce chodníků a vjezdů z betonové dlažby. Bude upraveno také odvodnění. To je řešeno pomocí nových i stávajících uličních vpustí. Opravami tak celkově projde 700 metrů ulice.

Uzavírka se bude týkat automobilové dopravy i MHD

S rekonstrukcí souvisí také uzavírka, která se bude týkat automobilé dopravy i MHD, a to v úseku Na Labuťce – Na Rozhraní. Úsek bude dostupný pouze pro pěší. Ve směru na Prosek TSK řidičům doporučila oblast objet přes ulice Vysočanská, Jandova, Sokolovská a Čuprova, v opačném směru pak přes Vysočanskou, Rochlickou, Libereckou a Zenklovu.

Již loni se pracovalo na rekonstrukci Prosecké ulice, a to v úseku mezi ulicemi Františka Kadlece a Na Labuťce. Platila tam uzavírka mezi koncem září a koncem listopadu. TSK loni opravila také úseky Vysočanské mezi ulicemi Nad Krocínkou a Prosecká a Novovysočanské mezi ulicemi Pod Plynojemem a Spojovací.

Ohodnoť článek

Foto Leotard, Public domain, via Wikimedia Commons

Štítky ČR, silnice, stavby, správa, Praha, Technická správa komunikací hl. m. Prahy, rekonstrukce, Eurovia CS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od pondělí se kvůli stavebním pracím opět uzavře část Prosecké ulice  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.