Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Od pondělí se obnoví provoz školních autobusů. Posílen bude také autobus do zoo

Od pondělí bude v pražské integrované dopravě (PID) rozšiřován počet spojů. Po konci nouzového stavu a s návratem části dětí do škol opět vyjedou školní autobusy. Začnou také jezdit rekreační vlaky a posílen bude i autobus číslo 112 z Nádraží Holešovice do zoo v Troji. PID nyní funguje kvůli opatřením proti koronaviru v omezeném režimu.

Na území hlavního města bude kvůli návratu dětí do škol obnoven provoz autobusových linek, které mají člísla 251 až 275. Provoz bude částečně obnoven také na území Středočeského kraje.

Z důvodu otevření zoo v Troji bude rovněž od 12. dubna posílen provoz autobusové linky 112 od stanice metra Nádraží Holešovice,“ uvedl Filip Drápal, mluvčí organizace Ropid, která plánuje veřejnou dopravu v Praze.

Znovuzahájení provozu rekreačních vlaků

Konec nouzového stavu a zrušení zákazu cest mezi okresy umožní také zahájení provozu sezónních rekreačních vlaků včetně dětského výletního vlaku Cyklohráček. Vlaky začnou jezdit od 17. dubna. Výjimkou je Lužický rychlík z Prahy do Mikulášovic, který zahájí provoz kvůli výluce mezi Bakovem nad Jizerou a Bezdězem v neděli 18. dubna.

PID sdružuje veřejnou dopravu na území Prahy a Středních Čech. Jenom v Praze kvůli koronaviru využívá MHD ve všední dny proti normálu zhruba o 60 procent méně cestujících. Největší pokles je v metru.

Ohodnoť článek

Foto Facebook PID

Štítky ČR, MHD, koronavirus, Praha, Středočeský, doprava, Nádraží Holešovice, Troja, Středočeský kraj, školní autobusová linka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od pondělí se obnoví provoz školních autobusů. Posílen bude také autobus do zoo  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.