Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FOTO, VIDEO: V Praze dnes opět vyjely vánoční tramvaje. Jejich jízdu živě streamoval pražský dopravní podnik

Tři speciálně vánočně nazdobené a nasvícené tramvaje a jeden vánoční retrobus dnes přibližně kolem půl páté rozsvítil pražský dopravní podnik. Poté už z vozovny ve Střešovicích vyrazily do ulic. Vánoční tramvaje T3 a Škoda 15T ForCity, mazací tramvaj a retrobus Karosa Citelis budou po Praze jezdit až do Tří králů.

První jízda proběhla bez cestujících

Letošní slanostní rozsvícení vánočních vozů pražský dopravní podnik vysílal kvůli opatření proti koronaviru on-line. Rozsvícení vozů proběhlo v 16:30 a poté následovala společná jízda, tento rok ovšem bez cestujících. Trasa vedla ze střešovické vozovny přes Pražský hrad, Karlovy lázně, Palackého náměstí, Lazarskou a Jindřišskou ulici, Strossmayerovo náměstí po Trojský most, kde online provoz skončil.

Vozy budou v Praze jezdit až do 6. ledna

Lidé se nyní mohou svézt vánoční tramvají 15T na linkách 3 a 9 a retrobusem na linkách 133, 144 a 200. Vánoční tramvaj T3 bude od pondělí jezdit na lince 2. Všechny vánočně nazdobené vozy budou v Praze jezdit až do 6. ledna, a to na linkách 2, 9, 124 a 175.

Podle zástupců pražského dopravního podniku vánoční tramvaj 15T zkrášlilo téměř šest tisíc elektrických svíček, na T3 je 2400 světýlek, na „mazačce“ 3840 a na retrobusu 1120. „Věříme, že cestující během adventního času a blížících se svátků tyto speciálně nazdobené vozy potěší a v ulicích Prahy přispějí k navození vánoční atmosféry,“ uvedl generální ředitel DPP Petr Witowski.

Ohodnoť článek

Foto DPP

Štítky Vánoce, tramvaj, doprava, vánoční tramvaj, advent, Dopravní podnik hl. m. Prahy, Praha, Škoda 15T, Střešovice, Petr Witowski, Pražský hrad, Karlovy lázně, Trojský most (nový)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO, VIDEO: V Praze dnes opět vyjely vánoční tramvaje. Jejich jízdu živě streamoval pražský dopravní podnik  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.