Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIZUALIZACE: Masarykovo nádraží čeká rozsáhlá rekonstrukce. Vznikne nové parkoviště nad nástupišti oživené zelení

Nejstarší nádraží v Praze – Masarykovo nádraží – čeká rozsáhlá rekonstrukce. Na nádraží, o jehož zrušení se v minulosti již nejednou uvažovalo, by podle nejnovější vizualizace Správy železnic mělo vzniknout parkoviště nad nástupišti či moderní propojení s metrem linky C a s autobusovým nádražím Florenc.

Správa železnic zveřejnila na svém YouTube kanále video s vizualizací rekonstrukce Masarykova nádraží, která by měla probíhat v letech 2022 až 2026.

Masarykovo nádraží se řadí mezi nejvytíženější stanice v Praze, protože na něm denně zastaví až 350 vlaků. Počet kolejí během rekonstrukce bude zvýšen ze sedmi na devět.

Význam nádraží vzroste

Po plánované modernizaci trati mezi Prahou a Kladnem spolu s výstavbou odbočky na Letiště Václava Havla vzroste význam Masarykova nádraží a zvýší se také počet cestujících, kteří denně přes nádraží projdou. Současný stav Masarykova nádraží však vyžaduje zásadní rekonstrukci. 

Vznikne parkoviště nad přístřešky nástupišť

Viditelným prvkem plánované proměny nádraží bude vznik parkoviště nad přístřešky nástupišť. A jelikož je zelených ploch v centru města nedostatek, tento prostor na relaxaci ocení nejen cestující. Tato plocha bude mít také praktickou funkci, protože vytvoří propojení Opletalovy ulice s ulicí Na Florenci, jelikož úzký chodník, který nyní propojuje lokality po obou stranách kolejiště, je nedostačující.

Velká sláva v hlavním městě. Před 175 lety přijel do Prahy první vlak s parní lokomotivou

Před 175 lety, 20. srpna 1845, přijel do Prahy za velké slávy a pozornosti široké veřejnosti z Olomouce první vlak tažený parní lokomotivou. Trať byla součástí Severní státní dráhy a místem velkých oslav se stalo čerstvě dostavěné dnešní...

Díky parkové platformě se cestující dostanou také na jednotlivá nástupiště. Kromě propojení východní části nádraží s trasou metra B a tramvajovými linkami dojde v západní části nádraží k propojení s trasou metra C a s autobusových nádražím Florenc.

Ohodnoť článek

Foto YouTube Správa železnic

Štítky nádraží, Praha, Masarykovo nádraží, doprava, vizualizace, Praha Masarykovo nádraží, rekonstrukce, metro, Florenc, Správa železniční dopravní cesty, Letiště Václava Havla, Kladno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIZUALIZACE: Masarykovo nádraží čeká rozsáhlá rekonstrukce. Vznikne nové parkoviště nad nástupišti oživené zelení  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.