Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VIDEO: Cyklisté ujížděli před policií. Jeden ukradl kolo, druhý byl v celostátním pátrání

Hned dva případy ujíždějících cyklistů řešila stejná policejní hlídka začátkem října. Oba cyklisté havarovali, a tak se vlastní nešikovností ocitli v rukou mužů zákona. Jeden případ se stal v pražské Michli, druhý na Chodově. Cyklistům hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

První případ se stal v pražské Michli, v sobotu v půl páté odpoledne, kdy policisté spatřili cyklistu na černém kole, kterého se rozhodli zastavit a zkontrolovat. Když je spatřil, začal ujíždět a zastavilo ho až betonové přemostění, do kterého v plné rychlosti naboural. „Čtyřiatřicetiletý muž policistům sdělil, že kolo dostal od kamaráda a nedokáže vysvětlit, kde ho vzal. Následným šetřením kolegové zjistili, že se jedná o právě odcizené jízdní kolo z podzemních garáží v Tigridově ulici v Praze 4,“ uvedla k prvnímu případu policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu krádež a hrozí mu až dvouletý pobyt za mřížemi.

Druhý případ se stal ve středu patnáct minut po deváté hodině ranní. Stejní policisté projížděli Chilskou ulicí na Chodově, kde si všimli dvou cyklistů. Jeden z nich se neustále otáčel za policejní hlídkou a v momentě, kdy policisté zapnuli majáky, začal muž ve žluté reflexní bundě ujíždět. „U zastávky metra Opatov sjel na kole ze schodů a havaroval. Následně se snažil ještě utéct, ale zakopnul o kolo. Poté ho policisté, za užití donucovacích prostředků, zpacifikovali a zadrželi. Na místě pak zjistili, že se jedná o recidivistu, který je v celostátním pátrání, a to z důvodu opakující se majetkové trestné činnosti na území hlavního města Prahy a Středočeského kraje,“ popsala mluvčí. Policisté u muže našli větší množství pervitinu. Pětatřicetiletý podezřelý byl převezen na policejní služebnu, kde si vyslechl podezření ze spáchání trestného činu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu, za což může jít až na dva roky do vězení. Policisté také zjišťují původ kola, na kterém muž ujížděl, do současné chvíle ho totiž nikdo nenahlásil jako odcizené.

Ohodnoť článek

Foto PČR

Štítky cyklista, policie, zásah, drogy, krádež, Praha, Chodov, Michle

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Cyklisté ujížděli před policií. Jeden ukradl kolo, druhý byl v celostátním pátrání  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.